U bent hier:

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen. Mocht het antwoord dat jij zoekt er niet tussen staan, mail dan gerust naar bestuur@co-raad.nl

1) Voor wie is de Co-Raad VU?

De Co-Raad VU is bedoeld voor alle masterstudenten Geneeskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het bestuur van de Co-Raad VU vormt de schakel tussen de masterstudenten enerzijds en de Faculteit der Geneeskunde VU anderzijds. 

2) Wat doet de Co-Raad VU?

Als bestuur zijn wij actief betrokken bij onderwijsevaluaties en klachtenbemiddeling. Wij organiseren KTO- en co-lunches om te onderzoeken wat er speelt onder studenten en hebben maandelijkse overleggen met de opleiding waarin wij jullie stem kunnen laten horen Hiernaast organiseren wij ook workshops en evenementen, zoals je hieronder kunt lezen. 

3) Welke evenementen organiseert de Co-Raad VU?

Wij organiseren workshops die een aanvulling vormen op het reguliere onderwijs en proberen onderbelichte thema’s aan bod te laten komen. Denk hierbij aan een workshop 'Intoxicaties', 'Antibiotica', 'Radiologie' of 'Labwaarden'. Ook organiseren wij verschillende activiteiten die studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt, waarvan ‘Speeddate de Specialist’ in samenwerking met onze hoofdsponsor Van Lanschot de bekendste is. Met deze hoofdsponsor organiseren wij onder andere ook de masterclass Beleggen. Daarnaast reiken wij de 'Jan Heijlmanprijs' uit, een prijs die jaarlijks wordt toegekendaan de beste coschappen, beste coschaplocaties en de beste coassistentenbegeleiders. Tot slot organiseren wij een aantal maal per jaar sociale evenementen, zoals een pubquiz en de botenborrel om de sociale cohesie tussen studenten te bevorderen.

4) Hoe koop ik een kaartje voor een evenement?

Kaartjes voor evenementen zijn te koop via onze website. Wij werken met het betaalsysteem iDEAL. De aangegeven prijzen zijn exclusief transactiekosten, deze worden automatische verrekend bij de betaling.  

5) Ik heb een account maar ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Klik op inloggen, en vervolgens 'wachtwoord vergeten'. Lukt dit niet? Stuur dan een mail naar bestuur@co-raad.nl, binnen enkele dagen zullen we een nieuw wachtwoord voor je instellen.

6) Ik studeer aan een andere universiteit maar wil graag naar een van jullie evenementen komen, kan dit?

Dit kan, maar we geven onze eigen leden voorrang. Wil je hier gebruik van maken stuur dan een mail naar evenementen@co-raad.nl en vermeld om welk evenement het gaat. Binnen enkele dagen hoor je of het mogelijk is om de workshop bij te wonen. Bij een positieve reactie kun je via onze website eerst lid worden en dan een kaartje kopen. 

7) Ik kan toch niet naar het evenement, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Wanneer je dit op tijd meldt (meer dan 24 uur voor de activiteit) kunnen we het kaartje vaak nog aan iemand anders verkopen. Mocht dit het geval zijn, dan krijg je inderdaad je geld terug. Om af te melden voor een evenement kun je mailen naar evenementen@co-raad.nl. Vermeld om welke activiteit het gaat en vergeet niet om je rekeningnummer door te geven, anders kan onze penningmeester het geld niet terugstorten.

8) Ik zit nog in de bachelor, kan ik naar een activiteit komen?

Onze workshops zijn bedoeld voor masterstudenten en zij zullen dan ook voorrang krijgen bij evenementen. Stuur vooral een mail naar evenementen@co-raad.nl. Vergeet niet te vermelden om welke activiteit het gaat. Kort voor de activiteit krijg je te horen of er een plekje voor je is.

9) Wat is het co-groep vertegenwoordigers (CGV) overleg en wie mogen hierheen?

Het co-groep vertegenwoordigers overleg vindt plaats na elke VGT. Tijdens het overleg willen we zoveel mogelijk input van jullie, de coassistenten, en worden zaken besproken waar jullie tegenaan lopen tijdens de coschappen. Denk hierbij aan roosters, beoordelingen en de ervaren werklast. Elke co-groep heeft twee (of meer) vertegenwoordigers, welke zich tijdens het voorbereidend coschap (VCP) vrijwillig hebben opgegeven. In de week voor de VGT wordt de agenda naar hen verzonden, waarna zij input kunnen vragen aan hun co-groep. Ook kunnen zij zelf punten inbrengen om te bespreken tijdens het overleg. Mocht je geen co-groep vertegenwoordiger zijn, maar wil je wel graag naar dit overleg, stuur dan een mail naar m1@co-raad.nl.

10) Waar kan ik terecht met een klacht?

Kijk onder het kopje Opmerkingen & Klachten welke stappen je kunt ondernemen.

11) Wat gebeurt er met mijn klacht?

De klacht of vraag wordt in eerste instantie door de masterfunctionarissen zo goed mogelijk beantwoordt. Ook wordt iedere klacht (anoniem) besproken tijdens het overleg met de  programmaleider van de master. De Co-Raad VU en het de opleidingzoeken samen naar een passende oplossing voor de klacht. Na het overleg worden de te nemen vervolgstappen aan de student teruggekoppeld, indien de student niet anoniem een klacht heeft ingediend.

12) Ik heb een idee, hoe kan ik dit aan jullie doorgeven?

Heb je een idee voor verbetering van de Co-Raad VU of heb je een andere suggestie? Dan kun je mailen naar bestuur@co-raad.nl.

13) Ik ben enthousiast over de Co-Raad VU en overweeg ook een bestuursjaar. Hoe kan ik hiernaar solliciteren?

Een jaar bestuur van de Co-Raad VU is een ideaal instrument om jezelf verder te ontwikkelen. Je leert hoe complexe organisaties als de Vrije Universiteit functioneren, je leert plannen, organiseren en werken aan taken binnen een team. Het bestuur van de Co-Raad VU bestaat uit negen mensen waarvan de voorzitter, secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur (DB) vormen. Drie leden vervullen de functie van masterfunctionaris en drie leden zijn verantwoordelijk voor evenementen & promotie (PR). Een bestuursperiode wordt in de regel voor één jaar vervuld. Er wordt twee keer per jaar gewisseld ten behoeve van de continuïteit. Aanmelden voor het bestuur kan tweemaal per jaar, ongeveer in april en oktober. Houd vooral onze website en sociale media in de gaten!

14) Ik wil graag betrokken worden bij de evaluatie van onderwijs, maar vind een jaar bestuur toch iets teveel van het goede. Hoe kan ik alsnog betrokken worden bij het onderwijs?

Wil jij je inbreng geven over het onderwijs? Heel graag! Wij nodigen je van harte uit voor het co-groep vertegenwoordigersoverleg (CGV). Zie ook de FAQ hierboven. Dit is de makkelijkste manier om je mening te geven over het onderwijs. Een andere optie is door te mailen naar bestuur@co-raad.nl. Dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

15) Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van de Co-Raad VU?

Naast het bezoeken van onze website kan je je aanmelden voor onze maandelijks nieuwsbrief waarin we terugkoppelingen geven over onderwijszaken, aankomende evenementen aankondigen en andere interessante vacatures en/of activiteiten voor coassistenten plaatsen. Verder kan je onze Facebook-pagina liken en onze Instagram volgen, daar worden ook onze evenementen en ander nieuws gepost.