Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Regels en richtlijnen

Toetsing

Om er zeker van te zijn dat je aan het einde van ieder masterjaar en bij het aanvragen van je artsenbul alles hebt behaald, kan je via deze link uitgebreide informatie vinden over alle reglementen van de opleiding. Hier kan je o.a. de actuele Onderwijs -en Examenreglement en Regels en Richtlijnen voor de master geneeskunde.

Richtlijnen positie coassistent

Richtlijnen voor de regeling van de positie van studenten geneeskunde in de klinische praktijk
- Met deze richtlijnen wordt beoogd in aanvulling op bestaande wetten en regels een aantal bijzondere elementen van het studeren in de klinische praktijk zeker te stellen. Het gaat om de borging van de positie van niet alleen coassistenten, maar van alle studenten geneeskunde dit op enig moment in de klinische omgeving actief zijn.
- Voorbeeld:
2.3.1. Er mag van worden uitgegaan dat aanwezigheidsdiensten (waarbij inbegrepen zijn pauzes en slaapperiodes) slechts bij uitzondering langer zijn dan 14 uur.
- Voor het gehele document in PDF vind je onderaan. Dit is de richtlijn van de NFU (de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) ten aanzien van de positie van de coassistent.
 

Klik hier voor arbeidstijden van artsen en coassistenten.
Richtlijn en regeling positie studenten geneeskunde in de klinische praktijk.