U bent hier:

Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde

AIOS AIGT (moeder-kind stroom)
- Hoe ben je hier terechtgekomen? Tropencoschap, tropencarrieredag, tropencursus.
Wat heeft jouw geholpen in het maken van je keuze? Tropencoschap onder supervisie van AIGT maakte de werkzaamheden duidelijk.
Hoe kijk je nu tegen je keuze aan? Tevreden.
Hoe ziet je verdere loopbaan eruit? Opleiding tot AIGT: 1 jaar kindergeneeskunde, 1 jaar gynaecologie, 3 mnd tropencursus, buitenlandstage. Daarna werkzaam als AIGT.
Hoe ziet jouw ‘normale’ werkdag/-week eruit? Huidig als arts-assistent kindergeneeskunde: dagdiensten bestaan uit zaalvisite kinderafdeling/neonatologie, in de middag spoed presentatie, poli patiënten en verdieping. Ongeveer 1/5 avond/nachtdienst.
Wat voor patiënten zie jij vooral? Momenteel kinderen (prematuur tot 18 jaar), als AIGT alle leeftijdscategorieën met actuele problemen, chronische aandoeningen en tevens preventieve taken.
Wat vind jij het leukst aan jouw baan? Afwisseling tussen spoed, beschouwend en handelen.
Wat vind jij minder leuk / moeilijk aan jouw baan? Afstand tot familie en vrienden thuis. Als AIGT vaak zware diensten.
Wat is jouw tip voor de jonge (bijna) dokter die dit specialisme overweegt? De tropencarrieredag is ook toegankelijk voor studenten en geeft een beeld van de opleiding en het werk als AIGT. Als je deze opleiding overweegt probeer dan ook een (langer) coschap in een LMI-land te doen, liefst onder supervisie van een AIGT-er zodat je weet wat je kan verwachten