Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Afgelopen evenementen

De Co-Raad VUmc organiseert regelmatig leerzame workshop en gezellige activiteiten. Hieronder een overzicht van de recente evenementen.

Symposium ' Doctors without patients' - niet klinische carriere mogelijkheden voor artsen. Januari 2018                                                            Afgelopen maandag was het symposium; 'Doctors without patients?' - niet klinische carrière mogelijkheden voor artsen georganiseerd door de Co-Raad en MFVU, ondersteund door de geneeskunde opleiding. Er was ruime belangstelling met bijna 200 aanwezigen! Vijf verschillende sprekers hebben verteld over hun carrière en werkzaamheden buiten de kliniek. Zo vertelde drie sprekers hoe ze hun artsenbaan parttime combineren met het volgen van een traineeship, geven van medisch onderwijs of het werk als consultant. Ook waren er twee specialisten die op latere leeftijd hun artsenbaan hebben verruild voor een hele andere carrière. Het was een interessante avond die veel carrièreopties voor artsen belichtte. Het laat zien dat er veel meer mogelijk is dan wij, als geneeskunde studenten, in eerste instantie denkten In dit nieuwsbericht van VUmc medical school of sciences is meer over dit symposium te lezen.  https://med.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuws-archief/2018/jan-mrt/dokter-zonder-patient.aspx

Workshop antibiotica, december 2017  
Gisteravond was de workshop antibiotica! In twee uur tijd heeft mevrouw Stradmeijer onze kennis over antibiotica opgefrist door interessante casuïstiek en een duidelijk overzicht van de belangrijkste antibiotica. Zo zullen we niet vergeten; strePtokok met Penicilline, en staFylokokken met Flucloxacille! Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en tot volgend jaar! 

Workshop wetenschappelijk schrijven, november 2017
Op maandag 13 november was de workshop wetenschappelijk schrijven. De deelnemers hebben de workshop (en de pizza’s) goed gewaardeerd en daar zijn wij natuurlijk erg blij om! De powerpoint van de workshop hebben de deelnemers via de mail ontvangen. Wij wensen hen veel succes met het schrijven van een artikel, na deze workshop moet dat zeker goed komen! 

Lezing Prof. Dr. Maat, oktober 2017
Op donderdag 5 oktober kwam Prof. Maat, speciaal voor ons, vanuit Limburg naar Amsterdam om een lezing te geven over zijn werk en ervaringen als forensisch arts, maar ook over vrijheid in de collegezaal. Met zijn gulle lach, vrolijke snor, olijke vlinderdas en droge humor heeft hij vol enthousiasme over zijn loopbaan verteld en ons nieuwe levensmotto’s bijgebracht. 'There is always a second chance; who dares wins!’, aldus Prof. Maat.

Co-Feest AMC/VUmc, september 2017
De bestuurlijke fusie is amper een feit of de Amsterdamse Co-Raden hebben al laten zien hoe dit vorm moet gaan krijgen; door middel van een feest natuurlijk! Tussen de schoolbanken in een voormalige collegezaal van het Tropeninstituut gingen op vrijdagavond 22 september de voetjes van de vloer op de beste hitjes van weleer. Wellicht mogen we over een maand of negen wel de eerste Alliantiebabies verwachten... Wat ons betreft volgt volgend jaar versie 2.0!

Workshop Labwaarden 2.0, augustus 2017
Een geisoleerd verhoogd ASAT en verhoogd LDH moet toch iets met de lever zijn? Nee dus! Bijna een myocardinfarct gemist. En waarom is de lucht eigenlijk blauw? Aanwezigen van labwaarden 2.0 weten waar wij het over hebben. Op jullie verzoek en na het succes van labwaarden 1.0 hebben we labwaarden 2.0 georganiseerd in samenwerking met Jos Kooter. Dit keer mocht de zaal een nieuw onderwerp inbrengen en hebben we het gehad over het 'lever lab' en nierfunctie. En dan merk je ineens, daar zitten toch nog wel wat haken en ogen aan. Wederom bedanken we jullie voor de aanwezigheid en we hopen dat jullie het weer allemaal de moeite waard vonden!

Botenborrel, juli 2017
Vrijdag 21 juli was het weer tijd voor de beruchte botenborrel door de Amsterdamse grachten. Een leuk gezelschap, prachtig weer, hapjes, veel drankjes en toffe muziek, waren dé ingrediënten voor een zeer geslaagde avond. Kortom, een borrel voor in de boeken! Benieuwd naar de rest van de foto’s? Check ze via deze link: https://www.co-raad.nl/nl/evenementen/fotoalbum/9-botenborrel-2017

Jan Heijlman Prijs, juni 2017
Wederom is dit jaar de Jan Heijlman Prijs uitgereikt! Dankzij het actief werven van stemmen bij onder andere de mastersymposia hebben we dit jaar veel stemmen ontvangen en daarmee verrassende nominaties binnen gekregen. Met veel enthousiasme hebben we samen met alle genomineerden inclusief aanhang op 1 juni stilgestaan bij het belang van goed onderwijs. Ook de zoon van Jan Heijlman was aanwezig en heeft ons inzage gegeven in het tot stand komen van deze prijs. De Co-Raad wil iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid! Wij kijken terug op een geslaagde uitreiking en willen bij deze nogmaals alle genomineerden en winnaars feliciteren. Wij hopen u volgend jaar ook weer te mogen ontvangen. Tot die tijd: keep up the good work!

Workshop ECG, mei 2017
Op 29 mei 2017 werd de workshop ECG gegeven door Rick Halbmijer, AIOS cardiologie van het OLVG. Alle aspecten om een ECG te beoordelen werden volgens een stappenplan doorlopen, waarbij de klinische elementen zoals symptomen en behandeling bondig aan bod kwamen. De studenten vonden Rick een enthousiaste spreker die duidelijk uit kon leggen. Daarbij was er een goede interactie doordat er aan de studenten voorbeelden werden geven en vragen werden gesteld. Het was een goede aansluiting op de al beheerde kennis, een meerwaarde! De workshop werd gemiddeld beoordeeld met een 8.6!

Workshop Traumatologie, april 2017
Op donderdag 20 april vond de uitverkochte workshop Traumatologie plaats. Een nieuwe cursus, begeleid door drie enthousiaste instructeurs van ‘Stop de bloeding – red een leven’. De avond bestond uit een theoretisch gedeelte waarin je onder andere leerde hoe je levensbedreigend bloedverlies kan identificeren.  Ook mochten de studenten zelf aan de slag: op verschillende manieren moesten de bloedingen worden verholpen middels het aanleggen van een tourniquet en wound packing. Het was een zeer interactieve, leerzame en geslaagde avond. Heb jij ook een leuk idee voor een nieuwe workshop? Laat ons dit dan weten via promotie@co-raad.nl.

Workshop Labwaarden, maart 2017
Op 30 maart vond sinds lange tijd de workshop Labwaarden weer plaats. Na bijna anderhalf jaar was het tijd om deze workshop weer het leven in te roepen! Het was een zeer geslaagde avond. Tijdens de workshop labwaarden heeft Jos Kooter onze kennis over elektrolytstoornissen weer opgekrikt en handvatten gegeven voor de kliniek. We kregen in de evaluatie veel positieve feedback en meerdere malen het verzoek tot een tweede workshop. Deze feedback nemen wij uiteraard mee en we houden jullie op de hoogte.

Speeddate de Specialist, februari 2017
Op 13 februari vond het evenement Speeddate de specialist weer plaats in het ABN Amro gebouw op de Zuidas. Dit jaarlijks terugkerend evenement van de Co-Raad is het moment voor master studenten om meer te weten te komen over verschillende specialismen. In de vorm van een speeddate krijgt de student de mogelijkheid om de specialist het hemd van het lijf te vragen over diens specialisme en zo een beter beeld hiervan te vormen. Ook dit jaar waren er ondanks de griepepidemie weer veel enthousiaste artsen aanwezig om hun ervaringen te delen. Na zes zeer geslaagde rondes werd de avond afgesloten met een hapje en drankje en kijken wij als Co-Raad terug op een zeer geslaagde avond. 

Workshop Echografie, januari 2017
Op 11 januari werd de workshop  echografie gegeven door enkele enthousiaste artsen. Het was een interactieve workshop waarbij de studenten langs verschillende stations gingen en konden oefenen met de echografie apparatuur. Er was o.a een station hart, longen en een station echogeleide vaatpunctie. Het was een zeer leerzame en interactieve avond. We hebben al veel enthousiaste reacties ontvangen van studenten en ook de vraag of de workshop opnieuw zal worden gegeven. De workshop zal in de toekomst nog een keer worden gegeven. Houd onze website en facebook in de gaten, want vol=vol en voor deze workshop zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.