U bent hier:

Afgelopen evenementen

De Co-Raad VU organiseert regelmatig leerzame workshop en gezellige activiteiten. Hieronder een overzicht van de recente evenementen.

Masterclass 'Interne Geneeskunde'' - 4 juni

In een bijna lege collegezaal vond op 4 juni de masterclass ‘Interne Geneeskunde’ plaats. Met bijna 100 coassistenten die de livestream vanaf thuis meekeken was deze masterclass er een voor in de boeken! Dank allemaal voor het enthousiasme en de input!

VrijMiCo - 21 februari

Afgelopen vrijdag 21 februari vond er weer een vrijmico bij Café Parck plaats. Het was een geslaagde avond waarbij veel coassistenten aanwezig waren. Er werden heerlijke biertjes geschonken en fanatieke potjes pingpong gespeeld. We vonden het een hele gezellige avond en hopen velen van jullie bij de volgende editie weer te zien. Tot dan!

mImLRtXFD6tgPRdgiW2D3NzpJ2qc41qJDEqfb3tF6MslSwv6lnibQA0H4M_Y1f-iMzVk5TT_b4zbNiG4CL47M4zDY0qgbIrAI5lsQ9lvc5Ka-HEoNCkql-WUDQMVD96N3jPZjUw6
 

Symposium Doctors without patients - 11 februari 2020

Op 11 februari vond het symposium ‘Doctors without patients’-niet klinische carrièremogelijkheden voor artsen plaats. Er werd eerst overheerlijk Indiaas gegeten. Vervolgens hebben we een introductie gehad van de VU geneeskunde  loopbaancoach Hans Brölmann, wat werd gevolgd door vier diverse en interessante sprekers: Kobus Dijkhorst (ondernemerschap en bestuursfunctie), Mariëlle Diepeveen (medisch ethicus), Wessel Fuijkschot (consultancy) en Udo Reijnders (forensisch arts). We sloten af met een borrel in de MFVU kamer. Het was een zeer geslaagde en interessante avond! 

Masterclass antibiotica - 15 januari

We zijn het jaar 2020 begonnen met de leuke en drukbezochte masterclass Antibiotica op 15 januari. Na een lekker bord couscous werd door Sabrine Douiyeb (A-team arts) en Ella van den Hout (fellow infectieziekten) dieper ingegaan op de verschillende soorten antibiotica. Aan de hand van interactieve casussen werden de meestvoorkomende ziekteverwekkers uitgelegd, samen met de werking en kenmerken van de bijbehorende antibiotica. Het was een succesvolle en leerzame masterclass die in de toekomst zeker nog herhaald zal worden!

wiooCt95JLhvWkWrJVzA9GDs0IwfKshOQ6s6KHITKH-CXVLBcxGpry5sYHIo9cJ41UcXg5DjOZitsRjhnZYLO9GN_qU0aWkG0ZpyBYaerqPJPmPUaEvGyWTClsUz0bZnbtgscUEpfBShXtlVJKy-hFBTBCfzFrhZQMw7EYkqA9hTgq2kWp5O3tnMVdEl11xnCYq5dGbzadYNW63LD-2pTm6J9HPL7iD94u90poQID9EUBkAVx5uYSIKnAPq1yohzvnMhiB1zgsCCY2bx


 

All I want for christmas... VrijMiCo de kerst editie - december 2019

In Café Parck kwamen we, met iedereen in een mooie kersttrui en met een Co-Raad kerstmuts, gezamelijk alvast in de kerstsfeer. Het was een erg gezellige avond, vol leuke gesprekken, biertjes en pinpong. De gelukkige winnaar van de allermooiste kersttrui prijs was Bas! Heel erg leuk dat jullie er waren, wij wensen jullie allen een heel erg fijne kerstmis en oud en nieuw!

                                 

De volgende stap: Financial health & CV masterclass - December 2019

Naar aanleiding van het grote  succes van vorig jaar, werd ook dit jaar weer 'De volgende stap' georganiseerd. Op deze avond kwamen Van Lanschot & Me-Doc een educatieve en interactieve workshop verzorgen. Me-Doc gaf uitgebreide tips over hoe een goed CV eruit moet zien en wat er vooral niet op moest staan. Van Lanschot bereide ons een stukje voor op de toekomst door onder andere te spreken op de invloed van studieschuld op eventuele hypotheken en gaf concrete tips over sparen en beleggen. De reacties waren uitermate positief, we kijken er dan ook erg naar uit om volgend jaar weer een vergelijkbare workshop te organiseren!

Go Co-Co-nuts! Co-feest AMC & VUmc - november 2019

Dit jaar werd voor de derde keer het AMC & VUmc co-feest georganiseerd, en het was wederom een groot succes! De tropische zon werd opgezocht bij Amstelhaven, omringd door palmbomen en zomerse hits werd er een goed feestje gevierd. Tot het einde stond iedereen los te gaan op de muziek, en er werden flinke allianties gelegd tussen AMC & VUmc. Tot volgend jaar!

Bekijk alle foto's in ons online fotoboek

Workshop labwaarden - november 2019

Woensdag 6 november kwam een grote groep coassistenten samen om meer te leren over labwaarden. Drs. Jos Kooter wist met een aanstekelijk enthousiasme labwaarden met humor uit te leggen: wat betekent een hypokaliëmie nou eigenlijk, en waarom noemen we het een hyponatriëmie (terwijl een term als hyperaquariemie ook logisch is)? Dit alles kwam aan bod, als ook de transaminasen. Een leerzame, drukke avond: tot de volgende keer!

Bekijk alle foto's in ons online fotoboek

PUBQUIZ - oktober 2019

Wel tien teams, met erg originele namen zoals 'at your cervix', namen deel aan onze pubquiz op 22 oktober. Na een heerlijke burger en een werverdiend biertje, werden er vragen beantwoordt in vijf categorieën: geneeskunde, sport, radiologie, muziek en trivia. Het was een avond vol breinkrakers, maar jullie hebben het echt goed gedaan! Uiteindelijk is het team 'Alleen maar liefde' er met de eerste prijs vandoor gegaan. Het was een erg geslaagde en gezellige avond, tot de volgende editie!

Bekijk alle foto's in ons online fotoalbum (link: https://www.co-raad.nl/nl/evenementen/fotoalbum/24-pubquiz-oktober-2019)

Workshop intoxicaties - september 2019

Op 19 september heeft een groep coassistenten de workshop intoxicaties bijgewoond.
Wij hebben gezellig samen een heerlijke pastasalade gegeten, waarna er een twee uur durende leerzame workshop van Erik Donker en Chiel Bakkum heeft plaatsgevonden. Zij hebben op een leuke en interactieve manier alle ins en outs verteld over drugs en alcohol, met als afsluiting een pubquiz.

VrijMiCo @ Café Parck - september 2019

Op 6 september hebben we weer een heerlijk gezellige VrijMiCo gehad! We hebben gezellig gekletst, biertjes gedronken, 'rond de tafel' gespeeld en zijn uitgegaan. Heel erg leuk dat veel van jullie zijn gekomen!

VrijMiCo @ the Vondelpark - juli 2019

Op vrijdag 26 juli is er weer een vrijdagmiddagborrel georganiseerd. Dit keer was de borrel in het Vondelpark, omdat het prachtig weer was. Met elkaar hebben we de twee vrije weken goed ingeluid en geproost op onze welverdiende vakantie. Dit BYOB evenement was meer dan geslaagd en zal dan ook zeker een terugkerend evenement worden.

Botenborrel - juli 2019

12 juli was de jaarlijkse botenborrel. In een sloepje gingen we met zijn alle richting Ouderkerk. Het was initieel nog even spannend met het weer: ging het nou regenen of bleef het lekker droog? Uiteindelijk was er geen druppel regen te bekennen en konden we zelfs met onze t-shirts in het zonnetje een drankje drinken. In de avond legden we dus lekker droog aan en konden we achteraf nog naborrelen in het Martin Luther King park. Al met al een gezellige, geslaagde borrel. Was je er niet bij? Wees niet getreurd, volgend jaar weer een kans!


Wat een feestje

Jan Heijlman Prijs - juni 2019

Afgelopen donderdag 20 juni werd de jaarlijkse Jan Heijlman Prijs georganiseerd. Een prijs der prijzen, voor artsen en afdelingen die aan het VUmc verbonden zijn en zich inzetten voor het onderwijs in de masterfase. Deze prijs wordt erg geambieerd en dat bleek ook gisteren avond weer. Met veel enthousiasme hebben de genomineerden de certificaten en prijzen in ontvangst genomen. Ook de zoon van Jan Heijlman was weer aanwezig, en reikte de prijs uit aan de beste specialist. We kijken terug op een geslaagde avond en willen bij deze nogmaals alle genomineerden en winnaars feliciteren en bedanken voor hun goede inzet in het onderwijs! 

De uitslag van de Jan Heijlman Prijs 2019:
Beste KTO
1) Heelkunde, Spaarne Gasthuis Hoofddorp 
2) Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG West
3) Neurologie & Psychiatrie, VUmc 

Beste KTO docent
1) Isabelle van Spanje, Heelkunde, Spaarne Gasthuis Hoofddorp
2) Saskia Oosterbaan-Lodder, Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG-west
3) Irene Favier, Neurologie & Psychiatrie, OLVG West

Beste coschap
1) Neurologie, Amstelland
2) Psychiatrie, VUmc 
3) Heelkunde, Sint Jansdal Harderwijk

Beste arts-assistent
1) Arthur Lieveld, Interne Geneeskunde, OLVG West
2) Vincent Verheij, Intensive Care, Spaarne Gasthuis 
3) Maud van Zijl, Gynaecologie, Spaarne Gasthuis Haarlem

Beste specialist
1) Casper Zwetsloot, Neurologie, Dijklander Ziekenhuis
2) Jos Kooter, Interne Geneeskunde, VUmc 
3) Arie van der Spek, Internist-Hematoloog, Noordwest Ziekenhuisgroep

Pubquiz - mei 2019
Afgelopen woensdag 22 mei hebben we weer onze halfjaarlijkse Co-Raad VUmc pubquiz georganiseerd! In Café Fest kreeg iedereen eerst een burger en een biertje, hierna kon de strijd om de felbegeerde prijzen beginnen. Verdeeld over 10 teams kraakten 35 coassistenten hun hersenen over vragen als: ‘In welke taal betekent het woord ‘Mokum’ stad?’ en ‘Waar is een belonefoob bang voor?’ Uiteindelijk pakte ‘Vroegerwasallesbeter’ de overwinning en gingen zij naar huis met een fantastisch bierpakket van Gall & Gall. Wij vonden het een zeer geslaagde pubquiz en hebben nu al zin in de volgende editie in het najaar!

VrijMiCo - mei 2019
Vrijdag 3 mei was het weer tijd voor een VrijMiCo! Na een geslaagde editie in februari, stelde Café Parck weer haar bar en pingpongtafel aan ons beschikbaar. De ziekenhuisfrustraties zijn tegen de balletjes uitgeslagen, de biertjes smaakten goed, en we kijken weer terug op een gezellige avond. Hou de site en Facebook in de gaten voor de volgende editie!

Speeddate de Specialist - april 2019
Op donderdag 11 april 2019 werd het jaarlijkse 'Speeddate de Specialist' georganiseerd door de MFVU en de Co-Raad VUmc. Bijna 40 studenten kwamen bij het kantoor van de Rabobank, in de Mondriaantoren, vijf rondes speeddaten met artsen van de meest uiteenlopende specialisaties. Zo waren er de klassiekers als huisarts, maar ook de in populariteit winnende specialisaties verslavingsgeneeskunde en cosmetische geneeskunde. Zowel de artsen als studenten gingen naar met een glimlach (en sommigen studenten zelfs een semi-arts plekje), en we hopen als organisatie dat jullie er allemaal volgend jaar weer bij zijn!img_7971.jpg

 

Workshop 'Echografie'  - maart 2019
Op donderdag 14 maart 2019 werd de workshop ‘Echografie’ georganiseerd door de Co-Raad VUmc. 20 studenten werden ontvangen op de IC van het VUmc, waar zij eerst door dr. Tuinman een introductiepraatje kregen. Hierna ging men in kleinere groepen langs vier verschillende stations. Aanprikken, hart, FAST en longen werden op fantomen en elkaar geoefend. We hebben veel positieve reacties gehad en willen - gezien de grote populariteit van de workshop - in het najaar eenzelfde workshop organiseren!

VrijmiCO @ Café Parck - februari 2019
Vrijdag 22 februari hebben we gezellig met elkaar kunnen bijpraten in Café Parck onder het genot van een drankje en een potje pingpongen. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde avond en is deze zeker voor herhaling vatbaar!   

Stop een bloeding - red een leven - januari 2019
Afgelopen donderdag 24 januari werd vanuit de Co-Raad de cursus ‘Stop de bloeding - red een leven’ georganiseerd.  Deze cursus is gericht op eerste hulp bij aanslagen en wat te doen bij grote bloedingen, welke oorspronkelijk is opgezet vanuit een initiatief van de American College of Surgeons (ACS). Traumachirurgen (Leo Geeraedts, Georgios Giannakopoulos) van VUmc kregen toestemming om de cursus in Nederland op te zetten en Amerikaanse materialen te mogen gebruiken, wat resulteerde in de eerste cursus in november 2016.
De cursus werd verzorgd door Ingrid Ambagtsheer en Bernard Verwoert in de Medische Faculteit. In 2,5 uur leerden studenten hoe te handelen bij een acute bloeding en welke ABC hierbij hoort. Praktijkvoorbeelden van beide docenten werden besproken en er werd gevraagd naar de ervaring van studenten met acute bloedingen. Onder verschillende omstandigheden werden tourniquets aangelegd en aan het einde werd geoefend met het stelpen van een grote bloeding in een wond. Alle studenten vertrokken huiswaarts met een officieel certificaat van deelname. Wat ons betreft een zeer geslaagde avond, die - gezien de grote belangstelling bij het inschrijven - mogelijk herhaaldelijk vanuit de Co-Raad kan worden georganiseerd!

De Volgende Stap- november 2018                                                                                      
Op donderdag 22 november hebben wij samen met onze sponsoren Me-Doc en de Rabobank het evenement "De Volgende Stap" georganiseerd. De workshop werd verdeeld in twee delen. Het eerste deel werd verzorgd door Me-Doc en ging over het CV en professionele identiteit. Het tweede deel werd verzorgd door de Rabobank en was toegespitst op de financiële situatie na onze master. Hoe bouw ik mijn eigen vermogen op? Kan ik een hypotheek nemen wanneer ik AIOS/ANIOS ben? Al deze vragen en nog vele meer zijn beantwoord. Met een mooi uitzicht over Amsterdam werd de avond afgesloten met een borrel en hapje. Wij kijken terug op een geslaagde avond!

TIME-OUT! – oktober 2018                                                                                                      Op woensdag 10 oktober vond in samenwerking met PodiumT, De Geneeskundestudent en de CoRaad AMC/UVA de theatervoorstelling TIME-OUT! Plaats. De voorstelling en de interactieve discussie tussen coassistenten, studieadviseurs en opleiders in het publiek zorgde ervoor dat het onderwerp hoge werkdruk bespreekbaar werd gemaakt. Naderhand kon iedereen in het Time-Out Café onder het genot van een drankje de discussie voortzetten en konden mensen hun hart luchten bij de biechtmuur, of een wens doen in de wensput. Het heeft bij studenten maar ook bij opleiders de discussie over hoge werkdruk op gang gebracht, wat ons betreft een geslaagde avond!TIME-OUT! – oktober 2018 Op woensdag 10 oktober vond in samenwerking met PodiumT, De Geneeskundestudent en de CoRaad AMC/UVA de theatervoorstelling TIME-OUT! Plaats.  De voorstelling en de interactieve discussie tussen coassistenten, studieadviseurs en opleiders in het publiek zorgde ervoor dat het onderwerp hoge werkdruk bespreekbaar werd gemaakt. Naderhand kon iedereen in het Time-Out Café onder het genot van een drankje de discussie voortzetten en konden mensen hun hart luchten bij de biechtmuur, of een wens doen in de wensput. Het heeft bij studenten maar ook bij opleiders de discussie over hoge werkdruk op gang gebracht, wat ons betreft een geslaagde avond!

Labwaarden - augustus 2018
Wat test je nou eigenlijk allemaal met een urine dipstick? Kijk jij weleens naar de uitslag van het soortelijk gewicht van urine? Wat zegt een eGFR over de nierfunctie bij een zieke patiënt? Dit keer mocht de zaal een onderwerp inbrengen en hebben we het gehad over de urine dipstick en de nierfunctie. En dan merk je ineens, daar zitten toch nog wel wat haken en ogen aan. Wederom bedanken we jullie voor de aanwezigheid en hopen we dat jullie het weer allemaal de moeite waard vonden!

Botenborrel - juli 2018
Afgelopen vrijdag 13 juli was het weer tijd voor de beroemde Co-Raad botenborrel. De kaartjes vlogen als warme broodjes over de toonbank en met een grote groep fanatieke borrelaars voeren we door de Amsterdamse grachten. Met een heerlijk zonnetje, fijnste hitjes en natuurlijk de nodige hapjes en drankjes was het een zeer geslaagde avond. Kortom: een avond voor in de boeken. Benieuwd naar de foto's? Check ze hier: https://www.co-raad.nl/nl/evenementen/fotoalbum/16-botenborrel-2018