U bent hier:

Afgelopen evenementen

De Co-Raad VU organiseert regelmatig leerzame workshop en gezellige activiteiten. Hieronder een overzicht van de recente evenementen. Kijk voor meer foto's ook even in ons fotoalbum.

Masterclass Verloskunde & Gynaecologie

Vorige week was onze masterclass Verloskunde & Gynaecologie! Met dank aan Jill Tjon (AIOS Gynaecologie) hebben we alle ins en outs behandeld - van CTG beoordelen, tot tips op de verloskamer, tot het stap voor stap doorlopen van een keizersnede - die mensen weer mee kunnen nemen naar hun (senior) coschap Gyn & Verlos. Kortom, een geslaagde avond

Cursus Financial Health

Ook hebben we in januari een cursus financial health gehad bij Van Lanschot Kempen op de Zuidas. Hierin hebben we onder andere geleerd om op een gezonde en handige manier met je geld om te gaan, tips gekregen over wat slim is met je lening en wat basisinformatie besproken over wanneer en waarom je geld kan beleggen. Afsluitend was er een enorm gezellige borrel met uitgebreide mogelijkheid de avond te nabespreken.

Pubquiz café Lust

Bij ons laatste evenement van 2023 zat de (kerst)sfeer er toch wel heel goed in. In het knusse cafe Lust! hebben wij een mooie pubquiz georganiseerd, waar het winnende team (De wormvormige aanhangsels) een heerlijke Spa-dag aan over heeft gehouden. Hoogtepunt van de avond was de quizronde “antidepressiva of Lord of the rings personage?“. 

We hopen jullie eind 2024 weer te zien bij onze volgende editie van de pubquiz.

Terugblikkend op masterclass: ALS met Springlab

Op 23 november hebben wij in samenwerking met Springlab een workshop over specialistische reanimatie (Advanced Life Support) georganiseerd. De sfeer was gemoedelijk, en uiteraard deden de Co-Raad VU bestuursleden gezellig mee. We hebben met zijn allen geleerd over het belang van (closed loop) communicatie in de acute setting en hoe moeilijk het is om de specialistische reanimatie te coördineren als alle ogen op jou gericht staan. Hartstikke leerzaam dus en vooral heel leuk!

 

Masterclass labwaarden

Op 10 oktober werd de masterclass labwaarden georganiseerd. Studenten kregen een interactief en inspirerend college van Jos Kooter. Op het gebied van lab interpretatie zijn er een heleboel kwartjes gevallen en gaan er weer heel wat coassistenten (van VCP tot senior co-assistent) met vernieuwde kennis en motivatie de coschappen in!

 

VrijMiCo

Het nieuwe studiejaar werd op 22 september afgetrapt met een ouderwets gezellige borrel. De locatie was top, waarvoor veel dank aan Bar Valdi! 

.

Uitreiking van de Jan Heijlmanprijs

Vlak voor de zomervakantie was de Jan Heijlman Prijsuitreiking. Hiervoor hebben jullie  gestemd op jouw favoriete specialist, arts-assistent, KTO locatie, KTO/VCP docent en coschap. Artsen en onderwijspersoneel vanuit alle hoeken uit het land kwamen samen om deze leuke, gezellige en geslaagde editie bij te wonen!

 

Speeddate de specialist

Op donderdag 20 april heeft wederom Speeddate de specialist plaatsgevonden, in samenwerking met de Medische Faculteitsvereniging VU Amsterdam (MFVU) en onze sponsor Van Lanschot. Er waren deze avond maar liefst 28 specialisten aanwezig, werkzaam in allerlei medische vakgebieden, die tijdens het speeddaten het hemd van het lijf gevraagd werden door onze studenten. Afsluitend was er nog een borrel waarbij veel inspirerende gesprekken hervat werden. Dank aan beide besturen voor het neerzetten van deze geslaagde avond. Ook gaat onze dank uit naar Van Lanschot voor de perfect verzorgde avond en de mogelijkheid om te kunnen speeddaten met prachtig uitzicht over de Zuidas. Grote dank aan Veerle Smit van Compendium Geneeskunde voor haar inspirerende praatje vooraf. En natuurlijk willen we graag alle aanwezigen, zowel de artsen als de studenten, bedanken! Hopelijk tot de volgende editie!

Terugblikkend op Masterclass: Breathing (aBcde) met Springlab

Afgelopen maart was er een geslaagde masterclass over de acute longgeneeskunde. De avond ging van start met een gezamenlijk shared pizza moment. Studenten kregen daarna eerst college van longarts dr. Bart Boerrigter over verschillende acute longpatiënt casussen en uitleg over verschillende beademingstechnieken. Tenslotte konden de studenten de acute casussen zelf ondervinden door middel van simulatiepoppen onder begeleiding van studenten-assistenten van Springlab. Hoe dan ook, het was een geslaagde avond!

Oud-besturen diner

Op vrijdag 16 december vond ons oud-besturendiner plaats, ter ere van ons zesde lustrumjaar (dit was in 2021, maar uitgesteld door corona). Met 45 (oud)-bestuursleden hebben we lekker gegeten en herinneringen van de afgelopen 30 jaar met elkaar opgehaald. Zelfs bestuursleden die de Co-Raad VU hebben opgezet in 1991 waren aanwezig. Iedereen die aanwezig was: bedankt voor de gezelligheid!

Masterclass ECG

Afgelopen donderdag 17 november hebben wij de masterclass ECG georganiseerd. Na genoten te hebben van een overheerlijke Indische maaltijd, heeft AIOS Cardiologie Mark Mulder ons op sleeptouw genomen door het ECG. We hebben de avond afgesloten met een quiz om de nieuwe kennis toe te passen. De winnaar is naar huis gegaan met een ECG boek. We hebben een gezellige en leerzame avond gehad! Wil je de volgende keer ook zulke mooie prijzen winnen, schrijf je dan snel in voor een van onze volgende evenementen.

Pubquiz night: Geneeskunde vroeger en inheemse volkeren 

Afgelopen woensdag 19 oktober organiseerden wij onze pubquiz Geneeskunde door tijd en ruimte in Café Nassau. Na een hapje en drankje konden de teams aan de slag met de vragen. Na een spannende ontknoping won het winnende team een prijzenpakket met onder andere: Ticket to Ride, Monopoly, Exploding Kittens. Het tweede team kreeg ook een spelletjespakket, het derde team kreeg sokken gesponsord door MedSocks. Leuk dat jullie er waren, we hebben een gezellige avond gehad. Bekijk hier alle foto's!

  

Lustrumfeest der Co-Raad VU - CO-OUTER SPACE

Op vrijdag 23 september vierden wij ons Lustrumfeest 'Co Outer Space', na een kleine vertraging wegens corona. We hebben de avond goed gestart met een gratis drankjes van onze sponsor Me-doc. Daarnaast deelden we gedurende de avond gratis drankjes uit. Het was leuk om zoveel van jullie te zien en te spreken! We hopen dat jullie een leuke avond hadden en zien jullie graag terug op ons volgende evenement! Zie voor meer foto’s de website.

 

Uitreiking van de Jan Heijlmanprijs

Vlak voor de zomervakantie vond de uitreiking van de Jan Heijlmanprijs plaats. Hiervoor hebben jullie kunnen stemmen op je favoriete specialist, arts-assistent, KTO-docent en coschap. De uitreiking was voor het eerst weer fysiek sinds de pandemie. Wij waren daarom extra blij met de opkomst vanuit alle hoeken, van Alkmaar tot Aruba.

Beste Specialist 2022: Jamiu Busari
Beste Arts-assistent 2022: Jeanne van Dijk
Beste Coschap: Kindergeneeskunde Dijklander
Beste KTO-locatie: Interne geneeskunde VUmc
Beste KTO-docent: Anouk Lagerburg

VrijMiCo

Op vrijdag 8 juli vond tijdens de geslaagde VrijMiCo, tevens een Kubbtoernooi plaats. Van harte gefeliciteerd Mark Bosch en Lisa Verlaat met jullie welverdiende prijzen!

Volgende keer ook zulke vette prijzen winnen? Houd dan onze evenementen in de gaten via deze nieuwsbrief, onze socials en de Co-Raad VU website!

  

Week van diversiteit en inclusiviteit

De week van 13 tot 19 juni stond in het kader van van Diversiteit en Inclusiviteit, een week die wij in samenwerking met de Facultaire Studentenraad Geneeskunde VU hebben georganiseerd. Dit doen wij om aandacht te geven aan de verschillende aspecten van diversiteit; denk aan religie, gender, seksualiteit, etniciteit, maar ook sociaal economische status en fysieke gezondheid. Gedurende de week hebben wij op de social media prikkelende stellingen en educatieve stories gepost, heb jij ze voorbij zien komen? Bekijk ze nogmaals in onze Instagram highlights. Hartelijk dank aan iedereen die een foto heeft ingestuurd!

Botenborrel

Afgelopen 6 mei vond de VrijMiBoot plaats. Met een uitverkochte boot vertrokken we vanaf de Waterkant om de laatste zonnestralen van de dag mee te pakken. Voorzien van een hapje en een drankje werd er heerlijk geborreld en genoten van de Amsterdamse grachten. De stemming zat er goed in en de polaroidcamera kwam te voorschijn om voor iedereen een mooie herinnering vast te leggen. Al met al een heerlijke avond!

Speeddate de Specialist 

Op 21 april hebben we een hele geslaagde, fysieke editie gehad van Speeddate de Specialist! Op het mooie kantoor van van Lanschot hebben we in drie rondes allerlei specialisten zien komen: van militair arts (en duikarts!) tot AIOS forensische geneeskunde, van kinderchirurg tot AIOS klinische geriatrie, allemaal waren ze even enthousiast om de studenten te spreken. Na afloopwas er nog een gezellige borrel met hapjes en drankjes, waar iedereen nog even gezellig kon naborrelen. Wij vonden het een geslaagde avond en hebben nu al zin in de editie van volgend jaar!

Co-Raad PubQuiz

Op woensdag 16 maart was het weer zover, de fameuze Pubquiz. Net als altijd konden we van te voren genieten van een hapje en een drankje, dit keer in Café de Ebeling. Heerlijke burgers, vega kapsalon en om alvast in de Aziatische stemming te komen stond ook Rendang op het menu. Negen teams namen het tegen elkaar op, waarbij we in zestig vragen verschillende continenten en streken langsgingen. Het was tot het einde spannend maar uiteindelijk was er één duidelijke winnaar en gingen ze met de hoofdprijs naar huis: een dagje klimmen in het Funforest in Amsterdam. Voor onze andere winnaars was er een spelletjespakket en Medsocks. Al met al een zeer geslaagde avond. Wij kunnen niet wachten tot de volgende editie!

Masterclass labwaarden

Afgelopen dinsdag 1 maart was onze masterclass Labwaarden! Wij hebben een leerzame & leuke avond gehad met Jos Kooter en Abel Thijs, die ons met behulp van casuïstiek experts hebben gemaakt in o.a. bloedgas en hyperkaliëmie. Ontzettend leuk als je erbij was!

Masterclass Beleggen

Op dinsdag 25 januari vond in samenwerking met Van Lanschot voor de tweede keer de masterclass Beleggen plaats. Net zoals vorige editie was de masterclass binnen no-time volgeboekt en was iedereen enorm enthousiast. Alle ins en outs over het beleggen werden besproken door Harmen Norg en Wim Ravestein: hoe begin je met beleggen, waar moet je op letten, hoe werkt de beurs en waar kan je allemaal in beleggen? Wat is het voordeel van je geld beleggen en wat is nou een slimme manier om het vol te houden?

Heb jij na de avond toch nog vragen, dan kun je mailen naar

h.norg@vanlanschot.com of w.ravestein@vanlanschot.com.

Masterclass De Co Kiest - 16 december

Donderdag 16 december vond de masterclass De Co Kiest plaats en deze stond in het teken van Medische Zorg in het AZC. Samen met dr. Rob Jansen bespraken we hoe de zorg voor vluchtelingen in Nederland is geregeld. Meerdere aspecten kwamen aan bod; waar worden vluchtelingen in Nederland opgevangen, welke soort zorgverleners zijn er betrokken bij de zorg en welke ziektebeelden zijn veel voorkomend bij vluchtelingen? Al met al een prachtige masterclass om het jaar 2021 mee af te sluiten.

751c08b6-9103-3d4f-6489-44c200a264ee.jpg

Pubquiz 10 november

Op woensdag 10 november vond onze halfjaarlijkse Pubquiz plaats in Café Fest! Dit keer was het thema Amsterdam, waarbij niet alleen vragen werden gesteld over het bruisende studentenleven, bruine cafés en de prachtige grachten, maar ook uitdagende medische, sportgerelateerde en culturele vragen aan bod kwamen. Ook werd de kennis over bekende Amsterdammers getoetst, waarna werd afgesloten met de muziekronde vol Amsterdamse klassiekers. Zeven enthousiaste teams hebben tegen elkaar gestreden en het werd nog erg spannend tegen het einde. Er zijn drie gelukkige teams naar huis gegaan met mooie prijzen. De derde prijs was een spelletjespakket, de tweede prijs lasergamen en de winnaars gingen naar huis met tickets voor SnowWorld! We kijken terug op een heel gezellige avond en we hopen jullie weer te zien bij de volgende Pubquiz!

89f8cbc8-b6c7-ebed-a726-2ef841be97aa.jpeg

VrijMiCo - 22 oktober

Het was weer tijd voor een ouderwets gezellige VrijMiCo, dit keer in Café Parck a.k.a. de Ping Pong Club. De hele avond stond de tap open en was er onbeperkt bier beschikbaar. Nadat de eerste pitchers op waren, kon het pingpongtoernooi van start gaan. Voor iedereen die tussendoor zin had in een lekkere snack waren er onder andere heerlijke (vegan) bitterballen. Tot in de late uurtjes werd er gedronken en gedanst. Wij kijken nu al uit naar de eerstvolgende VrijMiCo! 

a7e83f78-6b73-a25f-789c-91ee00ce7aaa.jpeg

Masterclass Beeldvorming - 5 oktober

Op 5 oktober konden we weer een fysieke masterclass voor jullie organiseren inclusief avondmaaltijd vooraf. Het ging over traumatologische radiologie met als sprekers Drs. Katya Duvivier en Dr. Mark Vries. Aan de hand van röntgenfoto’s, CT-scans en MRI-beelden werden o.a. een spanningspneumothorax, hersenbloedingen, bekken-, pols- en schedelbasisfracturen aan het licht gebracht. Daarnaast werden er bizarre casussen gedeeld zoals duikersletsel, schotwonden, kruisbogen of andere corpus aliena die zich in de hersenen bevonden. Het was een interactieve en leerzame masterclass!

857e9c46-d1e5-94a2-166e-f6f3c29e48a8.jpg

Botenborrel - 18 september

Een stralende dag, oneindig veel gezelligheid, bubbels van Me-Doc met daarnaast onbeperkte hoeveelheid drankjes tijdens een prachtige rondvaart over de grachten: de botenborrel was een groot succes! Daarna zijn nog velen gebleven voor een 'after' in het Vondelpark, waar we pizza hebben gegeten en onze laatste booze hebben opengetrokken. Wat hebben we van jullie genoten! We zien jullie graag snel op één van onze volgende activiteiten!

7fc69aa8-b9bc-ea1e-9098-de31becb9276.jpeg

Masterclass 'Interne Geneeskunde'' - 4 juni

In een bijna lege collegezaal vond op 4 juni de masterclass ‘Interne Geneeskunde’ plaats. Met bijna 100 coassistenten die de livestream vanaf thuis meekeken was deze masterclass er een voor in de boeken! Dank allemaal voor het enthousiasme en de input!

VrijMiCo - 21 februari

Afgelopen vrijdag 21 februari vond er weer een vrijmico bij Café Parck plaats. Het was een geslaagde avond waarbij veel coassistenten aanwezig waren. Er werden heerlijke biertjes geschonken en fanatieke potjes pingpong gespeeld. We vonden het een hele gezellige avond en hopen velen van jullie bij de volgende editie weer te zien. Tot dan!

mImLRtXFD6tgPRdgiW2D3NzpJ2qc41qJDEqfb3tF6MslSwv6lnibQA0H4M_Y1f-iMzVk5TT_b4zbNiG4CL47M4zDY0qgbIrAI5lsQ9lvc5Ka-HEoNCkql-WUDQMVD96N3jPZjUw6
 

Symposium Doctors without patients - 11 februari 2020

Op 11 februari vond het symposium ‘Doctors without patients’-niet klinische carrièremogelijkheden voor artsen plaats. Er werd eerst overheerlijk Indiaas gegeten. Vervolgens hebben we een introductie gehad van de VU geneeskunde  loopbaancoach Hans Brölmann, wat werd gevolgd door vier diverse en interessante sprekers: Kobus Dijkhorst (ondernemerschap en bestuursfunctie), Mariëlle Diepeveen (medisch ethicus), Wessel Fuijkschot (consultancy) en Udo Reijnders (forensisch arts). We sloten af met een borrel in de MFVU kamer. Het was een zeer geslaagde en interessante avond! 

Masterclass antibiotica - 15 januari

We zijn het jaar 2020 begonnen met de leuke en drukbezochte masterclass Antibiotica op 15 januari. Na een lekker bord couscous werd door Sabrine Douiyeb (A-team arts) en Ella van den Hout (fellow infectieziekten) dieper ingegaan op de verschillende soorten antibiotica. Aan de hand van interactieve casussen werden de meestvoorkomende ziekteverwekkers uitgelegd, samen met de werking en kenmerken van de bijbehorende antibiotica. Het was een succesvolle en leerzame masterclass die in de toekomst zeker nog herhaald zal worden!

wiooCt95JLhvWkWrJVzA9GDs0IwfKshOQ6s6KHITKH-CXVLBcxGpry5sYHIo9cJ41UcXg5DjOZitsRjhnZYLO9GN_qU0aWkG0ZpyBYaerqPJPmPUaEvGyWTClsUz0bZnbtgscUEpfBShXtlVJKy-hFBTBCfzFrhZQMw7EYkqA9hTgq2kWp5O3tnMVdEl11xnCYq5dGbzadYNW63LD-2pTm6J9HPL7iD94u90poQID9EUBkAVx5uYSIKnAPq1yohzvnMhiB1zgsCCY2bx


 

All I want for christmas... VrijMiCo de kerst editie - december 2019

In Café Parck kwamen we, met iedereen in een mooie kersttrui en met een Co-Raad kerstmuts, gezamelijk alvast in de kerstsfeer. Het was een erg gezellige avond, vol leuke gesprekken, biertjes en pinpong. De gelukkige winnaar van de allermooiste kersttrui prijs was Bas! Heel erg leuk dat jullie er waren, wij wensen jullie allen een heel erg fijne kerstmis en oud en nieuw!

                                 

De volgende stap: Financial health & CV masterclass - December 2019

Naar aanleiding van het grote  succes van vorig jaar, werd ook dit jaar weer 'De volgende stap' georganiseerd. Op deze avond kwamen Van Lanschot & Me-Doc een educatieve en interactieve workshop verzorgen. Me-Doc gaf uitgebreide tips over hoe een goed CV eruit moet zien en wat er vooral niet op moest staan. Van Lanschot bereide ons een stukje voor op de toekomst door onder andere te spreken op de invloed van studieschuld op eventuele hypotheken en gaf concrete tips over sparen en beleggen. De reacties waren uitermate positief, we kijken er dan ook erg naar uit om volgend jaar weer een vergelijkbare workshop te organiseren!

Go Co-Co-nuts! Co-feest AMC & VUmc - november 2019

Dit jaar werd voor de derde keer het AMC & VUmc co-feest georganiseerd, en het was wederom een groot succes! De tropische zon werd opgezocht bij Amstelhaven, omringd door palmbomen en zomerse hits werd er een goed feestje gevierd. Tot het einde stond iedereen los te gaan op de muziek, en er werden flinke allianties gelegd tussen AMC & VUmc. Tot volgend jaar!

Bekijk alle foto's in ons online fotoboek

Workshop labwaarden - november 2019

Woensdag 6 november kwam een grote groep coassistenten samen om meer te leren over labwaarden. Drs. Jos Kooter wist met een aanstekelijk enthousiasme labwaarden met humor uit te leggen: wat betekent een hypokaliëmie nou eigenlijk, en waarom noemen we het een hyponatriëmie (terwijl een term als hyperaquariemie ook logisch is)? Dit alles kwam aan bod, als ook de transaminasen. Een leerzame, drukke avond: tot de volgende keer!

Bekijk alle foto's in ons online fotoboek

PUBQUIZ - oktober 2019

Wel tien teams, met erg originele namen zoals 'at your cervix', namen deel aan onze pubquiz op 22 oktober. Na een heerlijke burger en een werverdiend biertje, werden er vragen beantwoordt in vijf categorieën: geneeskunde, sport, radiologie, muziek en trivia. Het was een avond vol breinkrakers, maar jullie hebben het echt goed gedaan! Uiteindelijk is het team 'Alleen maar liefde' er met de eerste prijs vandoor gegaan. Het was een erg geslaagde en gezellige avond, tot de volgende editie!

Bekijk alle foto's in ons online fotoalbum (link: https://www.co-raad.nl/nl/evenementen/fotoalbum/24-pubquiz-oktober-2019)

Workshop intoxicaties - september 2019

Op 19 september heeft een groep coassistenten de workshop intoxicaties bijgewoond.
Wij hebben gezellig samen een heerlijke pastasalade gegeten, waarna er een twee uur durende leerzame workshop van Erik Donker en Chiel Bakkum heeft plaatsgevonden. Zij hebben op een leuke en interactieve manier alle ins en outs verteld over drugs en alcohol, met als afsluiting een pubquiz.

VrijMiCo @ Café Parck - september 2019

Op 6 september hebben we weer een heerlijk gezellige VrijMiCo gehad! We hebben gezellig gekletst, biertjes gedronken, 'rond de tafel' gespeeld en zijn uitgegaan. Heel erg leuk dat veel van jullie zijn gekomen!

VrijMiCo @ the Vondelpark - juli 2019

Op vrijdag 26 juli is er weer een vrijdagmiddagborrel georganiseerd. Dit keer was de borrel in het Vondelpark, omdat het prachtig weer was. Met elkaar hebben we de twee vrije weken goed ingeluid en geproost op onze welverdiende vakantie. Dit BYOB evenement was meer dan geslaagd en zal dan ook zeker een terugkerend evenement worden.

Botenborrel - juli 2019

12 juli was de jaarlijkse botenborrel. In een sloepje gingen we met zijn alle richting Ouderkerk. Het was initieel nog even spannend met het weer: ging het nou regenen of bleef het lekker droog? Uiteindelijk was er geen druppel regen te bekennen en konden we zelfs met onze t-shirts in het zonnetje een drankje drinken. In de avond legden we dus lekker droog aan en konden we achteraf nog naborrelen in het Martin Luther King park. Al met al een gezellige, geslaagde borrel. Was je er niet bij? Wees niet getreurd, volgend jaar weer een kans!


Wat een feestje

Jan Heijlman Prijs - juni 2019

Afgelopen donderdag 20 juni werd de jaarlijkse Jan Heijlman Prijs georganiseerd. Een prijs der prijzen, voor artsen en afdelingen die aan het VUmc verbonden zijn en zich inzetten voor het onderwijs in de masterfase. Deze prijs wordt erg geambieerd en dat bleek ook gisteren avond weer. Met veel enthousiasme hebben de genomineerden de certificaten en prijzen in ontvangst genomen. Ook de zoon van Jan Heijlman was weer aanwezig, en reikte de prijs uit aan de beste specialist. We kijken terug op een geslaagde avond en willen bij deze nogmaals alle genomineerden en winnaars feliciteren en bedanken voor hun goede inzet in het onderwijs! 

De uitslag van de Jan Heijlman Prijs 2019:
Beste KTO
1) Heelkunde, Spaarne Gasthuis Hoofddorp 
2) Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG West
3) Neurologie & Psychiatrie, VUmc 

Beste KTO docent
1) Isabelle van Spanje, Heelkunde, Spaarne Gasthuis Hoofddorp
2) Saskia Oosterbaan-Lodder, Verloskunde, Gynaecologie & Kindergeneeskunde, OLVG-west
3) Irene Favier, Neurologie & Psychiatrie, OLVG West

Beste coschap
1) Neurologie, Amstelland
2) Psychiatrie, VUmc 
3) Heelkunde, Sint Jansdal Harderwijk

Beste arts-assistent
1) Arthur Lieveld, Interne Geneeskunde, OLVG West
2) Vincent Verheij, Intensive Care, Spaarne Gasthuis 
3) Maud van Zijl, Gynaecologie, Spaarne Gasthuis Haarlem

Beste specialist
1) Casper Zwetsloot, Neurologie, Dijklander Ziekenhuis
2) Jos Kooter, Interne Geneeskunde, VUmc 
3) Arie van der Spek, Internist-Hematoloog, Noordwest Ziekenhuisgroep

Pubquiz - mei 2019
Afgelopen woensdag 22 mei hebben we weer onze halfjaarlijkse Co-Raad VUmc pubquiz georganiseerd! In Café Fest kreeg iedereen eerst een burger en een biertje, hierna kon de strijd om de felbegeerde prijzen beginnen. Verdeeld over 10 teams kraakten 35 coassistenten hun hersenen over vragen als: ‘In welke taal betekent het woord ‘Mokum’ stad?’ en ‘Waar is een belonefoob bang voor?’ Uiteindelijk pakte ‘Vroegerwasallesbeter’ de overwinning en gingen zij naar huis met een fantastisch bierpakket van Gall & Gall. Wij vonden het een zeer geslaagde pubquiz en hebben nu al zin in de volgende editie in het najaar!

VrijMiCo - mei 2019
Vrijdag 3 mei was het weer tijd voor een VrijMiCo! Na een geslaagde editie in februari, stelde Café Parck weer haar bar en pingpongtafel aan ons beschikbaar. De ziekenhuisfrustraties zijn tegen de balletjes uitgeslagen, de biertjes smaakten goed, en we kijken weer terug op een gezellige avond. Hou de site en Facebook in de gaten voor de volgende editie!

Speeddate de Specialist - april 2019
Op donderdag 11 april 2019 werd het jaarlijkse 'Speeddate de Specialist' georganiseerd door de MFVU en de Co-Raad VUmc. Bijna 40 studenten kwamen bij het kantoor van de Rabobank, in de Mondriaantoren, vijf rondes speeddaten met artsen van de meest uiteenlopende specialisaties. Zo waren er de klassiekers als huisarts, maar ook de in populariteit winnende specialisaties verslavingsgeneeskunde en cosmetische geneeskunde. Zowel de artsen als studenten gingen naar met een glimlach (en sommigen studenten zelfs een senior coschap plekje), en we hopen als organisatie dat jullie er allemaal volgend jaar weer bij zijn!img_7971.jpg

 

Workshop 'Echografie'  - maart 2019
Op donderdag 14 maart 2019 werd de workshop ‘Echografie’ georganiseerd door de Co-Raad VUmc. 20 studenten werden ontvangen op de IC van het VUmc, waar zij eerst door dr. Tuinman een introductiepraatje kregen. Hierna ging men in kleinere groepen langs vier verschillende stations. Aanprikken, hart, FAST en longen werden op fantomen en elkaar geoefend. We hebben veel positieve reacties gehad en willen - gezien de grote populariteit van de workshop - in het najaar eenzelfde workshop organiseren!

VrijmiCO @ Café Parck - februari 2019
Vrijdag 22 februari hebben we gezellig met elkaar kunnen bijpraten in Café Parck onder het genot van een drankje en een potje pingpongen. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde avond en is deze zeker voor herhaling vatbaar!   

Stop een bloeding - red een leven - januari 2019
Afgelopen donderdag 24 januari werd vanuit de Co-Raad de cursus ‘Stop de bloeding - red een leven’ georganiseerd.  Deze cursus is gericht op eerste hulp bij aanslagen en wat te doen bij grote bloedingen, welke oorspronkelijk is opgezet vanuit een initiatief van de American College of Surgeons (ACS). Traumachirurgen (Leo Geeraedts, Georgios Giannakopoulos) van VUmc kregen toestemming om de cursus in Nederland op te zetten en Amerikaanse materialen te mogen gebruiken, wat resulteerde in de eerste cursus in november 2016.
De cursus werd verzorgd door Ingrid Ambagtsheer en Bernard Verwoert in de Medische Faculteit. In 2,5 uur leerden studenten hoe te handelen bij een acute bloeding en welke ABC hierbij hoort. Praktijkvoorbeelden van beide docenten werden besproken en er werd gevraagd naar de ervaring van studenten met acute bloedingen. Onder verschillende omstandigheden werden tourniquets aangelegd en aan het einde werd geoefend met het stelpen van een grote bloeding in een wond. Alle studenten vertrokken huiswaarts met een officieel certificaat van deelname. Wat ons betreft een zeer geslaagde avond, die - gezien de grote belangstelling bij het inschrijven - mogelijk herhaaldelijk vanuit de Co-Raad kan worden georganiseerd!

De Volgende Stap- november 2018                                                                                      
Op donderdag 22 november hebben wij samen met onze sponsoren Me-Doc en de Rabobank het evenement "De Volgende Stap" georganiseerd. De workshop werd verdeeld in twee delen. Het eerste deel werd verzorgd door Me-Doc en ging over het CV en professionele identiteit. Het tweede deel werd verzorgd door de Rabobank en was toegespitst op de financiële situatie na onze master. Hoe bouw ik mijn eigen vermogen op? Kan ik een hypotheek nemen wanneer ik AIOS/ANIOS ben? Al deze vragen en nog vele meer zijn beantwoord. Met een mooi uitzicht over Amsterdam werd de avond afgesloten met een borrel en hapje. Wij kijken terug op een geslaagde avond!

TIME-OUT! – oktober 2018                                                                                                      Op woensdag 10 oktober vond in samenwerking met PodiumT, De Geneeskundestudent en de CoRaad AMC/UVA de theatervoorstelling TIME-OUT! Plaats. De voorstelling en de interactieve discussie tussen coassistenten, studieadviseurs en opleiders in het publiek zorgde ervoor dat het onderwerp hoge werkdruk bespreekbaar werd gemaakt. Naderhand kon iedereen in het Time-Out Café onder het genot van een drankje de discussie voortzetten en konden mensen hun hart luchten bij de biechtmuur, of een wens doen in de wensput. Het heeft bij studenten maar ook bij opleiders de discussie over hoge werkdruk op gang gebracht, wat ons betreft een geslaagde avond!TIME-OUT! – oktober 2018 Op woensdag 10 oktober vond in samenwerking met PodiumT, De Geneeskundestudent en de CoRaad AMC/UVA de theatervoorstelling TIME-OUT! Plaats.  De voorstelling en de interactieve discussie tussen coassistenten, studieadviseurs en opleiders in het publiek zorgde ervoor dat het onderwerp hoge werkdruk bespreekbaar werd gemaakt. Naderhand kon iedereen in het Time-Out Café onder het genot van een drankje de discussie voortzetten en konden mensen hun hart luchten bij de biechtmuur, of een wens doen in de wensput. Het heeft bij studenten maar ook bij opleiders de discussie over hoge werkdruk op gang gebracht, wat ons betreft een geslaagde avond!

Labwaarden - augustus 2018
Wat test je nou eigenlijk allemaal met een urine dipstick? Kijk jij weleens naar de uitslag van het soortelijk gewicht van urine? Wat zegt een eGFR over de nierfunctie bij een zieke patiënt? Dit keer mocht de zaal een onderwerp inbrengen en hebben we het gehad over de urine dipstick en de nierfunctie. En dan merk je ineens, daar zitten toch nog wel wat haken en ogen aan. Wederom bedanken we jullie voor de aanwezigheid en hopen we dat jullie het weer allemaal de moeite waard vonden!

Botenborrel - juli 2018
Afgelopen vrijdag 13 juli was het weer tijd voor de beroemde Co-Raad botenborrel. De kaartjes vlogen als warme broodjes over de toonbank en met een grote groep fanatieke borrelaars voeren we door de Amsterdamse grachten. Met een heerlijk zonnetje, fijnste hitjes en natuurlijk de nodige hapjes en drankjes was het een zeer geslaagde avond. Kortom: een avond voor in de boeken. Benieuwd naar de foto's? Check ze hier: https://www.co-raad.nl/nl/evenementen/fotoalbum/16-botenborrel-2018