U bent hier:

Digitaal portfolio

Na vele maanden voorbereiding is op 14 augustus 2017 de eerste groep studenten (de pilotgroep) begonnen te werken met het nieuwe digitaal portfolio. Alle studenten die sindsdien in de master zijn ingestroomd werken hier reeds mee.

Het digitaal portfolio omvat de volgende zaken:

  • Digitaal feedbackboekje:

De verschillende formulieren die voorheen in het feedbackboekje waren opgenomen zijn nu gedigitaliseerd. Dat betekent dat je digitaal feedback krijgt op de verschillende beroepssituaties zoals consultvoering en overdragen van patiënten, maar ook op opdrachten zoals de CAT of het referaat.

  • Digitale beoordelingen:

Alle beoordelingen die door beoordelaars worden gedaan (KTO beoordeling, tussenbeoordeling coschap , eindbeoordeling coschap en mondelinge toets klinisch redeneren) worden digitaal ingevuld.

  • Digitaal verzamel- en ontwikkeldeel van het portfolio zoals dit met de tutor jaarlijks wordt besproken:

Het totaal overzicht van feedback, beoordelingen en afspraken in een coschap worden door het programma zelf overzichtelijk geaggregeerd. Dit is praktisch bij het opstellen van het verzameldeel van het portfolio en geeft een helder overzicht van eigen functioneren (goede punten en leerpunten) gedurende de masterjaren.

Het digitaal portfolio biedt vele voordelen waarvan als belangrijkste:

  1. Jij en je begeleiders krijgen een duidelijk overzicht van behaalde resultaten en feedback.
  2. Alle formulieren bij de hand.
  3. Papiersparend.

Natuurlijk is het in eerste instantie even wennen, maar de nieuwe werkwijze ging al snel goed en studenten en begeleiders blijken hun draai snel te hebben gevonden.

Mede n.a.v. constructieve feedback van de studenten die reeds werken met het digitaal portfolio, voeren we verbeteringen steeds verder door. Het digitaal portfolio wordt inmiddels gebruikt in het VCP en in de KTO’s en coschappen van interne geneeskunde en heelkunde. In het voorjaar gaan neurologie en psychiatrie ook participeren. Ook wordt nog een app ontwikkeld zodat het digitaal portfolio te besturen zal zijn via mobile devices.

Zodra de app beschikbaar is zal de gehele master overgaan op het digitaal portfolio. 

Bovenstaande informatie is ook na te lezen op Canvas in de course academische vorming.

Jullie input op de masteropleiding wordt zeer gewaardeerd en we willen jullie vragen om ons ook in de toekomst te blijven voorzien van jullie constructieve feedback.