Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Carrière & vacatures

Hier vind je informatie zoals vacatures, aangeboden stages en andere extra-curriculaire activiteiten die je kunt volgen om je horizon te verbreden, je kennis te verdiepen of je opleidingsplek weer een stapje dichterbij te brengen. Via deze link vindt je meer informatie over je beroepskeuze en loopbaanoriëntatie.

Vacatures & Stages 

Vacature ANIOS neurologie op Curacao!
De afdeling Neurologie van het St Elisabeth Hospitaal breidt hard uit daarom hebben zij op dit moment een 6e plek voor een assistent ter beschikking. Dit is een ideale kans voor iemand die net klaar is en die graag internationale ervaring wil opdoen in een klinisch top ziekenhuis met goede begeleiding, lekker weer en hele interessante patiënten. Deze ervaring is de ideale opstap naar een verdere carrière als neuroloog, tropenarts of huisarts. Ervaring is een pré maar zeker niet vereist.

Voor meer informatie  of vragen, neem contact op via sehosneuro@gmail.com of stuur een appje naar +5999 666 8572

ANIOS bij Arkin
Ben jij (basis)arts en wil je kennismaken met de GGz? 
 
Arkin is dé grote GGz-instelling van Amsterdam en Midden-Nederland, en deskundig op het gebied van grootstedelijke psychiatrie en verslavingszorg. Arkin biedt de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen een aantal specialismen. Je kunt hierbij denken aan de spoedeisende psychiatrie, FACT-werken, verslavingspsychiatrie en de forensische psychiatrie. Interesse? Wij bespreken graag jouw wensen en onze mogelijkheden! 
 
Als anios werk je in een multidisciplinair team met artsen en andere specialisten. Daarin ben jij verantwoordelijk voor de diagnostiek, detoxificatie, behandelingen en medische correspondentie van onze cliënten op psychiatrisch en somatisch gebied. Je werkt zelfstandig én multidisciplinair en wordt in je werkzaamheden begeleid door een psychiater. Er wordt kliniek-breed intervisie aangeboden en tevens kun je verschillende klinische cursussen volgen. Je kunt er voor kiezen om bij één, maar ook bij meerdere specialismen te worden ingezet. Hierdoor krijg je een unieke kans om kennis te maken met de grote stadsproblematiek in Amsterdam en de Amsterdamse sociale kaart.  

Wat krijg je van ons? 
- We bieden jou een arbeidscontract (32-36 uur) voor 12 maanden, met optie op verlenging;  
- Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn volgens de CAO GGZ: minimaal € 3.266 en maximaal € 5.126 op basis van 36 uur (excl. 8,05% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering);  
- Arkin investeert in jouw ontwikkeling (11 merken, één loopbaan). Wij bieden de beroepsopleiding tot psychiater en tot verslavingsarts. Ook kun je bij ons nuttige ervaring op doen, voor wanneer je elders de
opleiding tot huisarts zou willen gaan volgen;  
- Arkin kent aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals een uitstekende OV-regeling woon-werkverkeer, collectieve regelingen zoals een zorgverzekering en een fietsplan;  
 
Belangstelling? Meer weten? Neem vooral contact op met Ruud Ligthart (Recruiter): Ruud.Ligthart@arkin.nl of 020 590 5087. En volg ons sowieso op Facebook, Instagram, Linkedin en Twitter!

ANIOS Poliklinische Psychiatrie 
Ben jij een arts-assistent die zich oriënteert op een toekomst binnen psychiatrie, huisartsgeneeskunde of gewoon ervaring op wil doen binnen de poliklinische psychiatrie, dan ben ik op zoek naar jou! Op de poli’s van Rivierduinen (GGZ) in Voorhout, Katwijk en Lisse werken arts-assistenten in een multidisciplinaire teams samen met cliënten met SAS (Stemming-, Angst-, en Somatoformestoornissen), Persoonlijkheids- en Bipolaire stoornissen. Onze werkplekken vormen een goede basis voor je verdere loopbaan en worden door arts- assistenten als zeer leerzaam beoordeeld. Meer informatie over de vacature vind je via deze link. Neem bij vragen gerust contact met mij op: Michelle Mutschelknauss (Manager Algemene Zaken) 06-13922590. 

 
Heeft u een vacature of stage beschikbaar en wilt u deze hier plaatsen, mail dan naar bestuur@co-raad.nl 

Extracurriculaire activiteiten

Medical Business Education - Als coassistent leer je de ins en outs van het ziekenhuis kennen. Maar hoe zit het nu precies met de financiering van onze gezondheidszorg? Stichting Medical Business helpt je op weg met een serie Online courses.
In de eerste reeks van drie courses zullen ‘Marktwerking in de zorg’, ‘De financiering van de gezondheidszorg’ en ‘Medisch leiderschap’ aan bod komen.
Geïnteresseerd? Vanaf 21 april zijn de courses online vrij beschikbaar via www.medicalbusiness.nl Heb je suggesties voor een volgend onderwerp? Mail dan naar: education@medicalbusiness.nl

Medical Business Projects - Wordt een arts in de lead! Interesseer jij je voor de financiële en/of organisatorische kant van de zorg? Zou jij jezelf willen ontwikkelen tot ‘arts in the lead’ en tegelijkertijd ook echt een bijdrage willen leveren aan verbetering van de zorg? Medical Business Projects biedt je deze mogelijkheid en zoekt ambitieuze, jonge dokters! 
Meld je tot eind juni aan voor deze unieke ervaring! Check voor meer info de website of bekijk deze video!

Battle of the meds: farmacologische quiz-app voor (aankomende) co’s. Of je nou bezig bent met oogheelkunde, dermatologie, psychiatrie of kindergeneeskunde; als coassistent ben je constant bezig met het opdoen van kennis. De wekker gaat vroeg en de dagen zijn lang en als je thuis komt heb je waarschijnlijk weinig zin om je te verdiepen in de rode draad die door elk coschap gaat: die van de farmacologie en farmacotherapie. Toch is dat een belangrijk onderdeel dat niet over het hoofd gezien mag worden. Daarbij wordt er een landelijke toets Medicatieveiligheid ingevoerd die elke coassistent moet halen.
Gelukkig hebben twee coassistenten van de UvA iets bedacht om het studeren leuker en makkelijker te maken: De app Battle of the Meds. Dit is een app in de vorm van een quiz waarin alle stof van de eindtoets farmacologie verwerkt zit. De app is een soort ‘Slimste Mens’ met drie rondes met vragen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Het is mogelijk om in je eentje te oefenen maar ook om je mede-co's of bazen uit te dagen. Er worden verschillende ranglijsten bijgehouden zodat iedereen kan zien wie de beste speler is maar ook bijvoorbeeld de beste universiteit!
De VU heeft al een aantal keer op de eerste plaats gestaan en dat is best iets om trots op te zijn! Meer informatie is te vinden op de website: www.battleofthemeds.com. De app is gratis verkrijgbaar in de Appstore of op GooglePlay.
 
Antibiotica checklist - Antimicrobiële resistentie is wereldwijd een groeiend probleem. Een van de belangrijkste oorzaken is het overmatig gebruik van antibiotica. Eerdere studies hebben laten zien dat er ook in Nederland nog veel verbetering mogelijk is in het gebruik van antibiotica. Bovendien is het verbeteren van het antibioticagebruik ook van belang om de opnameduur van de patiënt te verkorten, en ziekenhuiskosten te verminderen. 
Daarom wordt er vanaf 1 maart 2015 op de afdelingen KNO, interne geneeskunde en SEH in het VUmc een antibiotica-checklist geïntroduceerd. Deze checklist wordt ingevuld door de arts, en komt van pas op het moment dat er therapeutische antibiotica intraveneus wordt gestart. Als coassistent ben je onderdeel van het zorgteam, en kan je de arts hierbij helpen. Graag verwijzen wij voor informatie naar www.abchecklist.nl. Op deze website staat ook een e-learning over antibiotica, speciaal voor coassistenten.
Voor vragen of opmerkingen kan je gebruik maken van het contactformulier op de website of mailen naar f.v.vandaalen@amc.nl
 

Internistische verdiepings club - Wil jij je verdiepen in internistische onderwerpen? Eén keer per 3-4 weken komt een enthousiaste groep studenten bijeen om samen een casus en een artikel grondig door te nemen. Recente casuïstiek en artikelen worden gekozen uit hoogwaardige tijdschriften. Dit alles zal gebeuren onder leiding van internisten Yvo Smulders, Jos Kooter en Abel Thijs. Dus wil je op een ontspannen manier complexe casuïstiek en de achterliggende methodiek van artikelen goed leren begrijpen? Mail dan voor meer informatie naar: r.j.de.roos@student.vu.nl

Basic Suturing Course (BSC)  - Een driedaagse extra-curriculaire hechtcursus, ontwikkeld op de afdeling Chirurgie en Plastische Chirurgie door o.a. 6 coassistenten met affiniteit voor snijdende vakken. Wil jij écht goed leren hechten en knopen? Ambieer je een snijdend vak? In het voorjaar en najaar starten cursussen van BSC. Meer info vind je op Facebook Basic Suturing Course.