Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

NieuwsGeorge J.R. Maat is met zijn werk betrokken geweest als kernlid Landelijk Team Forensische Opsporingen bij het identificatieproces van honderden slachtoffers van grote incidenten. Zoals de vuurwerkramp in Enschede, de massagraven in Kosovo, de tsunami in Thailand en van de MH-17 slachtoffers in Oekraïne. Vaak werkte hij onder erbarmelijke omstandigheden, vechtend tegen warmte en tijd, strijdend tegen de lokale autoriteiten en primitieve techniek ter plaatse.

Professor Maat studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en behaalde in 1973 zijn artsexamen. Na zijn promotie in 1974 was hij als anatoom achtereenvolgens werkzaam aan de Universiteit van Suriname, Leiden, Koeweit, Utrecht en opnieuw Leiden. Ook gaf hij interuniversitair onderwijs in de fysische antropologie en anatomie.

Over zijn werk en ervaringen heeft hij verschillende keren college geven aan medische studenten. Bij een van zijn lezingen waren, zonder dat hij het wist, journalisten aanwezig die een audio-opname hadden gemaakt. RTL maakte deze fragmenten van de lezing openbaar. Minister Van der Steur van Justitie zette Professor Maat om deze reden tijdelijk uit zijn functie. Dit leidde tot politieke en journalistieke verwikkelingen.

Op donderdag 5 oktober zal Professor Maat een lezing geven over zijn werk en ervaringen als forensisch arts, maar ook over de academische vrijheid in de collegezaal. Want hoe is het voor een arts, die zijn werk juist uitvoert, om op deze manier in de media te komen?

Zou je graag bij dit college aanwezig willen zijn? Koop dan een kaartje via deze site. Wees er snel bij, want met zijn gulle glimlach, vrolijke snor, olijke vlinderdas, droge humor en vooral zijn talent om iedereen aan zijn lippen te hangen, trekken de lezingen van Professor Maat altijd overvolle zalen!

Datum: Donderdag 5 oktober
Locatie: MF-FG2
Tijd: 19:00 uur tot 21:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur met soep en broodjes)
Kosten: €3,- exclusief transactiekosten