Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Kalender

 • Vergadering IOO

 • LOCA

  Stichting Landelijk Overleg Co-Assistenten (LOCA) is de belangenorganisatie die de belangen van alle Nederlandse co-assistenten behartigt. Het is opgericht met als doel het onderwijs in de masterfase van geneeskunde te verbeteren. Veel tekortkomingen in deze fase van de studie spelen op landelijk niveau. Daarom is een faculteitsoverstijgende aanpak noodzakelijk. Om dit te faciliteren werd het LOCA in het leven geroepen.

 • KNMG Carrièrebeurs

 • Workshop Labwaarden

  Hoe interpreteer je labwaarden? Raak jij ook in de stress bij een verhoogd of verlaagd kalium? Een semi-arts interne voor de boeg? Tijd om het geheugen op te frissen!

  Niemand minder dan Jos Kooter zal onze kennis tijdens deze workshop komen opfrissen en verbreden. In deze interactieve workshop zullen onder andere elektrolytstoornissen en nierinsufficiëntie aan bod zullen komen. Maar er is natuurlijk ook voldoende ruimte om vragen te stellen en eigen inbreng te leveren. Wacht niet langer en noteer donderdag 30 maart in je agenda! 

  De avond start om 18.30 met broodjes en iets te drinken, de workshop zal vervolgens plaatsvinden van 19.00 tot 21.00.
  Kosten: €3,- exclusief transactiekosten
   

 • Geneeskeuze 'Kiezen vanuit jezelf'

  Word jij opgejaagd door iedereen om je heen die 'al weet wat hij/zij later gaat doen'? Vind je alle coschappen wel leuk, of valt juist alles tegen? Tijd om jezelf eens verder onder de loep te nemen!

  Geneeskeuze biedt speciaal voor coassistenten van het VUmc de training 'Kiezen vanuit jezelf' aan. In deze training zet je samen met een aantal andere coassistenten de eerste stappen om vragen als: ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘wat past bij mij?’ te onderzoeken. Met behulp van DiSC en het Waardenspel krijg je meer inzicht in jezelf en wat jij belangrijk vindt. Daarnaast komt 'kiezen' aan bod en de manier waarop jij keuzes maakt. We zetten je aan om weer terug naar jezelf te gaan om van daaruit een bewuste keuze te kunnen maken.

  De training vindt plaats op maandag 3 april van 19.30 – 22.30 uur. Kosten bedragen 15 euro (i.p.v. 30 euro), graag contant meebrengen op de avond zelf.

  Locatie: W.G. plein 265, 1054 SE Amsterdam

  MELD JE NU AAN via deze link.
  Meer informatie kun je vinden op de website van Geneeskeuze.

 • Nationaal Coassistenten Congres

 • Workshop Traumatologie: 'Stop de bloeding, red een leven'

  Op donderdag 20 april organiseert de Co-Raad de workshop Traumatologie, met als thema: ‘Stop de bloeding, red een leven’.

  Trauma is doodsoorzaak nummer 1 bij mensen onder de 30 jaar. Het merendeel van deze slachtoffers komt te overlijden aan de gevolgen van verbloeding. Omdat levensbedreigend bloedverlies in veel gevallen goed te controleren is totdat de patiënt in het ziekenhuis arriveert, wordt het beschouwd als een voorkombare doodsoorzaak.

  Onder begeleiding van traumachirurgen in opleiding, leer je tijdens deze workshop onder andere levensbedreigend bloedverlies te identificeren en op verschillende manieren deze te stelpen (drukken, aanleggen tourniquet, wound packing).

  Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in, want het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt!

  Datum: Donderdag 20 april 2017
  Tijd: Inloop vanaf 18:30 uur met soep en broodjes. Duur workshop 19:00 tot +/- 21:00 uur
  Locatie: MF-B034
  Kosten: €3,- (excl. transactiekosten)
  Vragen: Mail naar promotie@co-raad.nl

 • LOCA

 • Vergadering IOO

 • Workshop ECG

  Wil jij ook tijdens je dienst een indruk hebben van het ECG wanneer deze uit de printer rolt? Wil je niet met je mond vol tanden staan als er wordt gevraagd waar de ST-elevatie te zien is? Dan is deze workshop iets voor jou! Tijdens deze workshop neem je onder leiding van drs. Halbmeijer alle basispricipes van het ECG nog een keer door en leer je normale en afwijkende ECG's te interpreteren. Waarom is het ECG afwijkend? Waar is de afwijking gelokaliseerd? Op al deze vragen krijg jij tijdens deze workshop een antwoord!

 • Jan Heijlman Prijs 2017

  01 juni 2017 is het weer tijd voor de Jan Heijlman Prijs, een jaarlijkse prijsuitreiking die sinds 1995 door de Co-Raad VUmc wordt georganiseerd. Masterstudenten van de Vrije Universiteit Amsterdam zullen hun stem uitbrengen op de beste coschappen en begeleiders van verschillende leerhuizen die zich inzetten voor het onderwijs in de masterfase. 

  De uitreiking zal plaatsvinden in de zaal ‘de Waver’ in het VUmc van 17:00-18:30 uur, met aansluitend een borrel. 
  Iedereen is welkom, zowel studenten als artsen/docenten en betrokkenen.

  STEM HIER!  https://www.co-raad.nl/nl/formulieren/jan-heijlman-prijs-2017-stemformulier
  Stemmen kan tot 23 april en onder de stemmers verloten we een VVV-bon twv 50 euro!

 • International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS)

  Lever nu je abstract in en presenteer je onderzoek op het International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) dat zal plaatsvinden van 6 tot en met 9 juni 2017 in Groningen! ISCOMS is een van de meest toonaangevende biomedische congressen ter wereld voor PhD, master en bachelor studenten van over de hele wereld. Je kunt je abstract inleveren tot en met 3 februari 2017.

 • ALV (bestuurswissel)

 • Vergadering IOO

 • Botenborrel

  Na de gezellige vaart van vorig jaar zal er ook dit jaar weer een botenborrel georganiseerd worden! Op vrijdag 21 juli zullen we van 19:00 tot 22:00 uur door de Amsterdamse grachten varen om de zomer in te luiden. Uiteraard onder het genot van genoeg lekkere hapjes en (alcoholische) drankjes. Dit alles voor maar €12,50! Koop snel een kaartje via deze site, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. OP=OP!

  Wanneer: Vrijdag 21 juli 2017, 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Amsterdamse grachten, opstappen bij de Waterkant
  Kosten: €12,50 (exclusief €0,55 transactiekosten)

  Vragen? Mail naar promotie@co-raad.nl

 • Labwaarden 2.0

  Op veler verzoek opnieuw een workshop labwaarden! Afgelopen maart trok Jos Kooter een volle zaal en wij begrijpen waarom. Het was een interactief, leuk college waarin we veel hebben geleerd over Na/K. Helaas was er te weinig tijd om alle verzoekjes uit de zaal te behandelen en dus komen we nu met labwaarden 2.0

  In deze workshop zal Jos Kooter wederom onze kennis over labwaarden en de interpretatie daar van komen prikkelen. We gaan het dit keer dus over een ander onderwerp hebben dan elektrolyten (labwaarden 1.0 gemist is dus geen probleem), wat het onderwerp wordt is aan jullie! Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en eigen inbreng te leveren. 

  edit: de workshop zal toch om 19.00 plaatsvinden!

  Tijd: 19.00 - 21.00
  Waar? MF-FG2
  Kosten: €3,- exclusief transactiekosten, inclusief eten en drinken vooraf

 • Vergadering IOO

 • Geneeskeuze training

  ogo Geneeskeuze
  Dendert jouw toekomst trein ook maar door en weet je eigenlijk niet of die trein wel de goede kant oprijdt? Stap eens uit en kom naar de training 'Keuzestress, hoe kies ik mijn toekomst?’

  Geneeskeuze biedt speciaal voor coassistenten van het VUmc de training ‘Keuzestress, hoe kies ik mijn toekomst?’ aan. Met behulp van DiSC en het Waardenspel krijg je meer inzicht in jezelf en wat jij belangrijk vindt. Daarnaast komt ‘kiezen’ aan bod en de manier waarop jij keuzes maakt.

  De training vindt plaats op 6 september van 19.30 – 22.30 uur. Kosten bedragen €20,- (i.p.v. €40,-), graag contant meebrengen op de avond zelf. Locatie: W.G. Plein 265, 1054 SE Amsterdam.

  Heb je nog geen idee wat je na je studie wil gaan doen? Schrijf je dan snel in voor de training via deze link: https://docs.google.com/forms/d/1wR3znthS6Fif1F_NBQENLDCQyf4NDIr0DLqvEuXH2H8/edit

  Meer informatie is te vinden op de website van Geneeskeuze.

 • LOCA

 • Co-Feest VUmc-AMC

  22 september is het dan eindelijk zover, de voetjes van de coassistenten van het Meibergdreef en de Boelelaan kunnen gezamenlijk van de vloer! Trek die flippo’s, Pokémon kaarten en Jojo’s maar van de zolder want op 22 september gaan we Back to the Nineties. Het decennium waarin Duitsland herenigd werd, Nelson Mandela de eerste zwarte President van Zuid Afrika werd en de allereerste GTST op de beeldbuis verscheen. Het belooft een geniale avond vol nostalgisch goede hitjes te worden.

  Koop nu je kaarten via https://www.ticketkantoor.nl/shop/co-feest en wees er snel bij want if you snooze, you loose!
  Locatie: Auditorium – Generator Hostel (in het Oosterpark)
  Kosten: €5 (geen geld)

 • Lezing Prof. Dr. Maat - 5 oktober

  George J.R. Maat studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en behaalde in 1973 zijn artsexamen. Na zijn promotie in 1974 was hij als anatoom achtereenvolgens werkzaam aan de Universiteit van Suriname, Leiden, Koeweit, Utrecht en opnieuw Leiden. Ook gaf hij interuniversitair onderwijs in de fysische antropologie en anatomie.

  Professor Maat is met zijn werk betrokken geweest als kernlid Landelijk Team Forensische Opsporingen bij het identificatieproces van honderden slachtoffers van grote incidenten. Zoals de vuurwerkramp in Enschede, de massagraven in Kosovo, de tsunami in Thailand en van de MH-17 slachtoffers in Oekraïne. Vaak werkte hij onder erbarmelijke omstandigheden, vechtend tegen warmte en tijd, strijdend tegen de lokale autoriteiten en primitieve techniek ter plaatse.

  Over zijn werk en ervaringen heeft hij verschillende keren college geven aan medische studenten. Bij een van zijn lezingen waren, zonder dat hij het wist, journalisten aanwezig die een audio-opname hadden gemaakt. RTL maakte deze fragmenten van de lezing openbaar. Minister Van der Steur van Justitie zette Professor Maat om deze reden tijdelijk uit zijn functie. Dit leidde tot politieke en journalistieke verwikkelingen.

  Op donderdag 5 oktober zal Professor Maat een lezing geven over zijn werk en ervaringen als forensisch arts, maar ook over de academische vrijheid in de collegezaal. Want hoe is het voor een arts, die zijn werk juist uitvoert, om op deze manier in de media te komen?

  Zou je graag bij dit college aanwezig willen zijn? Koop dan een kaartje via deze site. Wees er snel bij, want met zijn gulle glimlach, vrolijke snor, olijke vlinderdas, droge humor en vooral zijn talent om iedereen aan zijn lippen te hangen, trekken de lezingen van Professor Maat altijd overvolle zalen!

  Datum: Donderdag 5 oktober
  Locatie: MF-FG2
  Tijd: 19:00 uur tot 21:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur met soep en broodjes)
  Kosten: €3,- exclusief transactiekosten 

 • IOO vergadering

 • LOCA

 • Meeting Croiset

 • OFSO

 • Wetenschappelijk schrijven

  Bezig met je wetenschappelijke stage of ga je deze bijna beginnen? Bijna afgestudeerd en interesse in promotieonderzoek? Die competentie 'academicus' eens wat opschroeven? Dan ben je aan het goede adres. 

  Maandag 13 november zal AMC-promovendus R. Molenaar een interactieve cursus komen geven over wetenschappelijk schrijven. Hij heeft in verschillende medische bladen gepubliceerd, waaronder The Lancet en zal ons dus heel wat kunnen leren over het schrijven van een goed wetenschappelijk artikel. In 2016 hebben we deze cursus al twee maal aangeboden en destijds werd deze als zeer positief ontvangen. Tijd voor een refresh! 

  Tijd: Inloop vanaf 19.00 met food & drinks en om 19.30 zullen we beginnen met de cursus. 
  Locatie: MF-G513

  Koop nu je kaartje via onderstaande link en we zien je graag 13 november!

 • VGT

 • CGV

 • OFSO

 • Workshop Antibiotica

  Positieve bloedkweek met een enterokok? Patient met een erysipelas?  Raak jij ook in de stress als de artsen je vragen welke antibiotica je hierbij zou voorschrijven? Of als ze vragen hoe het nou precies zat met de beta-lactam-ring? Kom dan donderdag 21 december naar de workshop antibiotica. In twee uur tijd zal je een bijspijkercursus krijgen over de werking van de diverse antibiotica en daarna oefenen met casussen uit de praktijk.

 • ALV (bestuurswissel)

 • Workshop: "Doctors without patients?" niet klinische carrieremogelijkheden voor artsen

  Op maandag 22 januari 2018 organiseren de Co Raad en MFVU ondersteund door VUmc School of Medical Sciences een symposium:

  'Doctors without patients?'
  niet-klinische carrièremogelijkheden voor artsen

  Wil jij weten wat je nog meer kunt doen met je studie Geneeskunde? Hoor jij graag eens hoe het is om met je arts-diploma iets anders te worden dan medisch specialist of iets binnen de patiëntenzorg?
  Zou jij willen weten hoe het is om te werken binnen het onderwijs, het medisch management, consultancy of informant te zijn bij een groot Farmaceutisch bedrijf?
  Kom dan naar het symposium maandag 22 januari en kom alles te weten over wat je nog meer kunt met je Geneeskunde diploma!

  Schrijf je hier in voor maar 3,80 euro en dan zien we jou maandag 22 januari vanaf 18.30 uur in de Amstelfoyer. Het is inclusief avondeten wat daar geserveerd zal worden tot 19.00. Let op; er mag niet gegeten worden in de Amstelzaal. 
  Het zal een vol programma zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur met verschillende sprekers en aanvullend een borrel met een hapje en een drankje.
  VIA DEZE LINK, schrijf je je in en koop je je kaartje: 
  www.ticketkantoor.nl/shop/symposium22jan

  Meer informatie over het evenement en de sprekers volgt binnenkort op deze pagina. Mocht je vragen hebben dan kan je mailen naar onderwijscontactpersoon@mfvu.nl of naar evenementen@co-raad.nl

 • Pubquiz

   

 • Studentenforum

  Aanstaande 7 februari zal het eerste studentenforum voor masterstudenten plaatsvinden. Dit forum zal in plaats van het gebruikelijke co-groep vertegenwoordigers overleg na de VGT plaatsvinden en is toegankelijk voor alle masterstudenten. Het studentenforum is een plek waar studenten, docenten en het management van de opleiding samenkomen om onderwerpen te bespreken die hen allen aangaan. Er zal van start worden gegaan met een aantal stellingen, waarna er ruimte is voor discussie. Dit is een unieke kans voor jou als student om input te leveren over onder andere het onderwijs en de coschappen en waarbij mogelijke vragen direct beantwoord kunnen worden. De aanwezigheid van studenten is hierbij dus van groot belang! We beginnen met een inloop met lunch van 13:00-13:30, waarna we om 13:30 zullen starten met het studentenforum. Rond 14:30 zullen we afsluiten met een gezamenlijke (gratis) borrel.

 • Workshop echografie

  Binnenkort meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven!

 • Speeddate de Specialist 2018

  Klik hier om je snel aan te melden voor het grootste studenten-specialisten evenement van het VUmc!

 • Workshop anesthesie

  Informatie en inschrijving volgt!