Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Kalender

 • Workshop Antibiotica

  Positieve bloedkweek met een enterokok? Patient met een erysipelas?  Raak jij ook in de stress als de artsen je vragen welke antibiotica je hierbij zou voorschrijven? Of als ze vragen hoe het nou precies zat met de beta-lactam-ring? Kom dan donderdag 21 december naar de workshop antibiotica. In twee uur tijd zal je een bijspijkercursus krijgen over de werking van de diverse antibiotica en daarna oefenen met casussen uit de praktijk.

 • ALV (bestuurswissel)

 • Workshop: "Doctors without patients?" niet klinische carrieremogelijkheden voor artsen

  Op maandag 22 januari 2018 organiseren de Co Raad en MFVU ondersteund door VUmc School of Medical Sciences een symposium:

  'Doctors without patients?'
  niet-klinische carrièremogelijkheden voor artsen

  Wil jij weten wat je nog meer kunt doen met je studie Geneeskunde? Hoor jij graag eens hoe het is om met je arts-diploma iets anders te worden dan medisch specialist of iets binnen de patiëntenzorg?
  Zou jij willen weten hoe het is om te werken binnen het onderwijs, het medisch management, consultancy of informant te zijn bij een groot Farmaceutisch bedrijf?
  Kom dan naar het symposium maandag 22 januari en kom alles te weten over wat je nog meer kunt met je Geneeskunde diploma!

  Schrijf je hier in voor maar 3,80 euro en dan zien we jou maandag 22 januari vanaf 18.30 uur in de Amstelfoyer. Het is inclusief avondeten wat daar geserveerd zal worden tot 19.00. Let op; er mag niet gegeten worden in de Amstelzaal. 
  Het zal een vol programma zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur met verschillende sprekers en aanvullend een borrel met een hapje en een drankje.
  VIA DEZE LINK, schrijf je je in en koop je je kaartje: 
  www.ticketkantoor.nl/shop/symposium22jan

  Meer informatie over het evenement en de sprekers volgt binnenkort op deze pagina. Mocht je vragen hebben dan kan je mailen naar onderwijscontactpersoon@mfvu.nl of naar evenementen@co-raad.nl

 • Pubquiz

   

 • Studentenforum

  Aanstaande 7 februari zal het eerste studentenforum voor masterstudenten plaatsvinden. Dit forum zal in plaats van het gebruikelijke co-groep vertegenwoordigers overleg na de VGT plaatsvinden en is toegankelijk voor alle masterstudenten. Het studentenforum is een plek waar studenten, docenten en het management van de opleiding samenkomen om onderwerpen te bespreken die hen allen aangaan. Er zal van start worden gegaan met een aantal stellingen, waarna er ruimte is voor discussie. Dit is een unieke kans voor jou als student om input te leveren over onder andere het onderwijs en de coschappen en waarbij mogelijke vragen direct beantwoord kunnen worden. De aanwezigheid van studenten is hierbij dus van groot belang! We beginnen met een inloop met lunch van 13:00-13:30, waarna we om 13:30 zullen starten met het studentenforum. Rond 14:30 zullen we afsluiten met een gezamenlijke (gratis) borrel.

 • Workshop echografie

  Ben jij ook nieuwsgierig wat er schuilgaat achter een echokop? En zou jij deze graag eens zelf in de hand nemen? Dan is dit je kans! Op 28 maart organiseert de Co-Raad weer de populaire workshop Echografie waar jij ervaring op kunt doen met de wondere wereld van de echografie.

 • Speeddate de Specialist 2018

  Klik hier om je snel aan te melden voor het grootste studenten-specialisten evenement van het VUmc!

 • Workshop anesthesie

  Op woensdag 9 mei organiseren we als Co-Raad voor het eerst een workshop in het Simlab van VUmc. Tijdens deze workshop zal je in teamverband werken als anesthesist en de acute problemen via de ABCD systematisch te achterhalen en proberen te behandelen. In teams gaan we tegen elkaar strijden om de scenario's van de levensechte simulatiepatenten in acute situaties zo goed mogelijk op te lossen, kortom een bijzondere en unieke ervaring! Voor deze workshop zijn er maar 20 plekken dus koop snel je kaartje. Het evenement start om 17.45 en we zijn klaar om 22.00, inclusief een avond eten en een borrel. 

 • Jan Heijlman Prijs

  Jan Heijlman Prijs
  Voor ons, als coassistenten, is goed onderwijs erg belangrijk. We willen goed onderwijs stimuleren door dit te belonen. Jaarlijks wordt daarom de Jan Heijlman prijs uitgereikt aan de beste specialist, KTO docent, KTO, arts assistent en coschap. Dit jaar vindt de uitreiking van de prijzen plaats op donderdag 31 mei in de Waverzaal van 17.00 -18.30. Jullie zijn van harte welkom om te zien wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat. Dit zijn de genomineerden van de JHP 2018:

 • ALV en bestuurswissel

 • Botenborrel

  Na de uitverkochte vaart van vorig jaar organiseert de Co-Raad dit jaar wederom de Boten borrel! Op vrijdag 13 juli zullen we van 19:00 tot 22:00 uur door de Amsterdamse grachten varen om de zomer in te luiden. Uiteraard onder het genot van genoeg lekkere hapjes en (alcoholische) drankjes. Dit alles voor maar €12,50! Koop snel een kaartje, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. OP=OP!

 • Labwaarden

  Vorig jaar was de labwaarden workshop weer een groot succes, daarom is er op 30 augustus 2018 weer een nieuwe labwaarden workshop met Jos Kooter. In deze workshop zal Jos Kooter wederom onze kennis over labwaarden en de interpretatie daarvan komen prikkelen. We gaan het dit keer hebben over elektrolyten en nierfunctie, verder is het aan jullie! Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en eigen inbreng te leveren. 
  De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur, vanaf 18.30 uur is er inloop met avondeten. Dit alles voor maar €3,00, dus schrijf je snel in via deze site!

 • Pubquiz

  ‘Studeer je Geneeskunde? Dan ben je vast heel slim!’. Maar hoe zit het eigenlijk met jullie algemene kennis? Wat weet je van sport en cultuur? Test je brein tijdens de Pubquiz!

  Als brandstof voor die krakende hersens zorgen wij voor een drankje, hamburger en bitterballen. En dat alles voor maar €10,-. Leuk als reünie met je oud co-genootjes of juist om je nieuwe co-collega’s beter te leren kennen. Dus verzamel die slimme koppen bij elkaar en vorm een team van 4 tot 6 personen. Schrijf jullie per teamlid in via de website! Individueel inschrijven kan ook, wij zullen een team maken van deze inschrijvingen. Voor het beste team hebben we een prijsje.

  Koop nu snel een kaartje via deze site en laat je teamcaptain een mailtje sturen naar evenementen@co-raad.nl met jullie teamnaam en teamleden!

  Wanneer: Woensdag 26 september 2018, 18.30 uur inloop met eten, 19.30 uur start pubquiz
  Waar: Café Fest, Wibauthof 1
  Kosten: €10,- inclusief drankje, hamburger en bitterballen (exclusief €0,55 transactiekosten)


   

 • TIME-OUT!

  Op woensdag 10 oktober organiseren de CoRaad AMC/UvA, de Co-Raad VUmc en De Geneeskundestudent de theatervoorstelling TIME-OUT! 

  Als coassistent of als arts-assistent heb jij vast wel eens je lunch even snel achter je pc gegeten. Pauze? Nee, we gaan vaak gewoon even door met ons werk. Er is altijd genoeg te doen! We doen allemaal ons uiterste best om een goede arts te worden, maar dit levert vaak een hoge werkdruk en de nodige stress op. Daarom nodigen wij jullie uit voor een TIME-OUT! Van 20:00 uur tot 21:30 uur even pauze, achteroverleunen en lachen om dat soms bizar drukke leven wat wij leiden. Aansluitend is er een borrel in het time-out café naast de Amstelzaal!

  Koop je kaartje voor maar 2 euro via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/time-out

 • Workshop "De Volgende Stap"

  We zullen uiteindelijk allemaal het punt bereiken waarop we klaar zijn met onze Master Geneeskunde. Misschien heb jij jezelf weleens afgevraagd, wat nu? Om je te helpen met het beantwoorden van deze vraag organiseren wij samen met de Rabobank en Me-Doc de workshop De Volgende Stap. Wil je meer inzicht krijgen in het proces van carrièreplanning en solliciteren? Me-doc zal tijdens de workshop meer vertellen over solliciteren en het curriculum vitae, aan de hand van het begrip professionele identiteit. Na afloop krijg je daarbij de mogelijkheid om je CV te laten beoordelen. De Rabobank zal proberen jou meer inzicht te geven in het financiële aspect van jouw carrière. Kan ik een hypotheek krijgen met schuld bij DUO? Hoe bouw ik eigen vermogen op? Kan ik een hypotheek krijgen met een arbeidscontract voor bepaalde tijd? Op deze vragen zal de Rabobank tijdens de workshop antwoord geven! De workshop is gratis wanneer je lid bent van de Co-Raad VUmc. Voor deelname is inschrijven verplicht. Je kunt je inschrijven door in te loggen op onze site. 

 • DisCO-feest AMC VUmc

  Na het uitverkochte Co-Feest van vorig jaar, slaan de CoRaad UVA en Co-Raad VUmc opnieuw de handen in een voor het Co-Feest 2.0: DISCO-feest. Trek je wijde pijpen en afro maar uit de kast ‘cause it’s time to disco inferno baby.