Lid worden?Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Huidig bestuur

Het bestuur van de Co-Raad bestaat uit coassistenten en masterstudenten van het VUmc en coördineert en organiseert alle activiteiten van de Co-Raad. De bestuursleden worden aangesteld voor een periode van één jaar. Een deel van het bestuur wisselt in het voorjaar, de andere bestuursleden wisselen in het najaar. In dit bestand vind je een overzicht van alle voorgaande besturen.

De Co-Raad is een belangrijk orgaan dat zich bezighoudt met het behartigen van de belangen van de masterstudenten Geneeskunde aan het VUmc. Het bestuur vergadert iedere twee weken. Maar uit wie bestaat de Co-Raad eigenlijk? 

Bestuursfoto 2017-2018

Dagelijks bestuur

Voorzitter - Amber von Gerhardt

Mijn naam is Amber von Gerhardt en na mijn functie als secretaris versterk ik vanaf juni 2017 de Co-Raad VUmc als voorzitter. Bij mijn aantreden als voorzitter heb ik net mijn coschap Kindergeneeskunde met succes afgerond.

Na de middelbare school ben ik geselecteerd via de decentrale selectie. De eerste jaren van de Bachelor heb ik mijn studie Geneeskunde gecombineerd met topsport. Nu ik na vele jaren met judo gestopt ben, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging heb ik gevonden in de Co-Raad.

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier de functie van secretaris uitgeoefend. Ik heb mij ingezet voor de verbetering van het vernieuwde mastercurriculum door gehoor en opvolging te geven aan de wensen en klachten van de coassistenten en masterstudenten. In mijn nieuwe functie als voorzitter ga ik deze lijn voortzetten. Ik kijk er naar uit de komende periode samen met mijn mede-bestuursgenoten voor alle master- en coassistenten het coschap naar een hoger niveau te helpen.

Je kunt contact opnemen met mij via voorzitter@co-raad.nl en ik beantwoord je e-mail zo snel mogelijk.

 

Secretaris - Heleen van Dongen

Mijn naam is Heleen van Dongen en vanaf juni 2017 ben ik de secretaris van de Co-Raad. Binnenkort start ik in M2 met het coschap verloskunde en gynaecologie. 

Tijdens de studie biologie in Wageningen, besloot ik dat ik de theorie toch echt naar de menselijke praktijk wilde brengen en ben ik geneeskunde gaan studeren. Vanwege mijn interesse in onderwijs en nieuwsgierigheid naar de structuur achter het onderwijs wil ik mij inzetten voor de Co-Raad. Achter de schermen wil ik gaan zorgen voor kraakheldere communicatie en soepel verloop van de organisatie, om het doel van de Co-Raad te bereiken; een foutloos mastercurriculum! Ik wil graag mijn steentje bijdragen zodat elke co zich gehoord voelt en terecht kan bij de Co-Raad.

Bij vragen, verbeterpunten en problemen waar je tegenaan loopt tijdens het coschap of de wetenschapsstage, kun je mij altijd persoonlijk aanspreken of contact opnemen via bestuur@co-raad.nl.

 

Penningmeester - Thomas Compier

Ik ben Thomas Compier en ben gedurende het restant van 2017 de penningmeester van de Co-Raad. Op het moment van schrijven ben ik bezig met het M2 coschap kindergeneeskunde in het Waterland ziekenhuis.

Nadat ik in mijn eerste jaar ben uitgeloot voor geneeskunde heb ik eerst een jaar Europese Studies gestudeerd aan de UvA. Een volstrekt andere studie dan geneeskunde, maar ik heb dit met veel plezier een jaar lang gestudeerd. In de daaropvolgende zomer werd ik wél ingeloot en mocht ik eindelijk gaan beginnen aan mijn loopbaan als arts in spé. 

Na verschillende bestuursfuncties bij studentenroeivereniging Nereus te hebben vervuld wil ik me nu gaan inzetten op geneeskundig gebied. Aan mij de taak om de Co-Raad in het komende halfjaar ook weer financieel gezond te houden.

Stuur voor al jullie vragen, problemen of suggesties gerust een mail naar penningmeester@co-raad.nl.

 

Masterfunctionarissen

Sophie Bergmans

Mijn naam is Sophie Bergmans en ik ben vanaf juni 2017 één van de masterfunctionarissen van de Co-Raad. Op dit moment zit ik in mijn eerste masterjaar.

Ik heb voor de functie masterfunctionaris gesolliciteerd, omdat ik samen met instanties zoals het Instituut voor Onderwijs en Opleiding problemen of verbeterpunten betreffende de opleiding geneeskunde aan wil pakken en op wil lossen.

Ik ga mij komend jaar onder andere bezighouden met het organiseren van het co-groepvertegenwoordigers overleg. Ik hoop komend jaar de knelpunten waar jullie als masterstudenten tegenaan lopen weg te kunnen nemen en zo te kunnen bijdragen aan een beter onderwijs en een betere opleiding.

 Jullie kunnen altijd bij me terecht met vragen, suggesties en klachten via m1@co-raad.nl

 

David Yousef

Hoi! Goed je hier te treffen. Ik ben David Yousef en sinds januari 2017 een van de masterfunctionarissen van de Co-Raad.  

In 2012 ben ik begonnen met geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Nu, ruim 4 jaar later, zit ik in mijn tweede masterjaar van het nieuwe curriculum.  Ik heb gesolliciteerd voor de Co-Raad, omdat de Co-Raad zich inzet om het onderwijs in de master kritisch te evalueren en waar mogelijk te verbeteren. En dat onderwijs vind ik erg belangrijk, omdat dit de basis vormt voor onze carrière als artsen. Vooral nu, met de invoering van het nieuwe master curriculum, is het belangrijk de kinderziektes uit het curriculum te halen.

In mijn rol als masterfunctionaris wil ik me in het kader van onderwijsverbetering onder andere gaan inzetten voor manier van praktijkbeoordeling van de coassistenten.

Mocht je vragen, opmerkingen, klachten of ideeën omtrent de master hebben, dan hoor ik dat graag van je! Mail naar m2@co-raad.nl.

 

Coco Beudeker

Hallo! Mijn naam is Coco Beudeker en ik ben vanaf juni 2017 een van de masterfunctionarissen van de Co-Raad VUmc.

In 2015 ben ik begonnen met geneeskunde via het Zigma programma. Hiervoor heb ik de bachelor opleiding Psychobiologie afgerond aan de UvA, maar ik wil geen neuroloog worden. Op dit moment loop ik het coschap interne geneeskunde in het VUmc, wat erg leerzaam is maar waar ik ook verbeterpunten zie. Daarom heb ik gesolliciteerd naar een functie binnen de Co-Raad als masterfunctionaris, om knelpunten die ik en mijn medestudenten zien te kunnen aanpakken.

Ik vind het belangrijk dat studenten betrokken zijn bij de opleiding en verbeterpunten binnen het onderwijs laagdrempelig kunnen aandragen. Daarom zal ik mij dit jaar onder andere inzetten voor de evaluatie van coschappen op locatie. Wellicht zal je mij een keer zien tijdens een van de co-lunches die ik aankomend half jaar organiseer, en anders vast bij een van onze activiteiten.

Heb je een vraag, opmerking, klacht of suggestie? Mail mij dan vooral! Ik ben te bereiken via M3@co-raad.nl

 

Evenementen & PR functionarissen

Nikki Klarenbeek

Ik ben Nikki Klarenbeek en vanaf juni 2017 ben ik een van de evenementen & PR functionarissen van de Co-raad. In augustus ga ik beginnen met mijn coschappen. 

Aankomend jaar zal ik me vooral bezighouden met het organiseren van de maandelijkse evenementen en de promotie hiervan. Een van de dingen die ik belangrijk vind, is dat de workshops die aangeboden worden, passen bij de vraag van de studenten. Zo zal de workshop wetenschappelijk schrijven weer georganiseerd worden en voor het eerst een workshop waarbij jullie zelf kunnen stemmen wat het onderwerp wordt. Verder vind ik het belangrijk dat er naast educatieve workshops ook leuke sociale activiteiten zijn.

Heb je leuke nieuwe ideeën voor een workshop, een bestaande workshop die je graag een keer georganiseerd wilt hebben of opmerkingen? Spreek me gerust aan of neem contact op via de mail; evenementen@co-raad.nl

 

Sophie Coenen

Mijn naam is Sophie Coenen en vanaf januari 2017 zal ik mij gaan inzetten voor de functie Evenementen & PR binnen de Co-Raad. Op dit moment heb ik net het coschap Neurologie en daarmee M1 afgerond. 

In de bachelor heb ik mij twee jaar ingezet voor de Reiscommissie van de MFVU en hier heb ik altijd veel plezier aan beleefd. Om deze reden wilde ik ook graag in de master weer iets extra’s doen en de Co-Raad leek me daar ideaal voor! 

Het komende jaar wil ik graag originele activiteiten plannen en op deze manier vernieuwen. Daarnaast zet ik ook de klassiekers zoals de workshop antibiotica graag voort. Zo kun je op een gezellige, leuke manier toch je kennis nog ophalen en misschien soms ook tot nieuwe inzichten komen en inspiratie op doen door middel van onze workshops.

Ik zie jullie allen graag eens terug bij onze activiteiten en mocht je suggesties of vragen hebben schiet ons vooral eens aan! Mail naar pr@co-raad.nl

 

Rosan Broer

Mijn naam is Rosan Broer en vanaf januari 2017 behoor ik tot een van de Evenementen & PR functionarissen van de Co-Raad.

Ik zal mij aankomend jaar vooral bezighouden met het voortzetten van evenementen, zoals het welbekende en spraakmakende ‘Speeddate de Specialist’. Maar ook het bedenken en organiseren van nieuwe workshops staat hoog op mijn agenda. Een leuke en uitdagende taak die ik zo goed mogelijk zal proberen te vervullen samen met de andere functionarissen. 

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over de workshops, borrels of andere activiteiten? Schroom niet en mail deze naar promotie@co-raad.nl of spreek me aan!